200 gràcies, Francesc Cruanyes

francesc-cruanyes-figueres

Ara que tenim a tocar el final d’un mandat és el moment d’agrair a Francesc Cruanyes la tasca que ha dut a terme al capdavant de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres. Entre d’altres, ha donat suport a la nostra entitat, SOS Mininus, en un projecte tant important com discret per a la ciutat: l’esterilització de gats del carrer. Una iniciativa per controlar les colònies d’aquests animals de manera respectuosa, un acord que ha permès esterilitzar 200 gates en 3 anys.

Permeteu-nos fer un petit càlcul per dimensionar la situació. Cada gata pot tenir una mitjana de 8 cries per any (4 gatets per camada), que en podrien arribar a ser 15. Aquestes 200 gates esterilitzades haurien pogut tenir 1.600 cadells en un any, una xifra que amb el temps creix de manera exponencial.

Aquesta actuació directa evita el creixement descontrolat del nombre d’individus i la seva dispersió per la ciutat, alhora que afavoreix la reducció de les olors i dels sorolls per baralles en època de zel i en millora la salut.

La ciutadania pot estar orgullosa de la tasca que porta a terme SOS Mininus, tenir cura dels gats del carrer d’una manera ordenada i sostenible, procurar pel benestar d’aquests animals i contribuir a la millora i la higiene de la ciutat.

Gràcies per la confiança que has dipositat en nosaltres, Francesc Cruanyes, per impulsar i participar d’aquest projecte des de l’Ajuntament de la ciutat. Una iniciativa que ha comptat amb la importantíssima col·laboració dels tècnics i professionals de Medi Ambient i que no seria possible sense els nostres voluntaris.

Ara que vénen eleccions desitgem que totes les formacions que s’hi presenten mantinguin la mateixa sensibilitat i que Figueres continuï essent respectuosa amb aquests animals que, al carrer, conviuen amb nosaltres.

Jordi Dunjó Ymbert i Bibiana Buscató Comas, president i vicepresidenta de SOS Mininus del carrer de Figueres, respectivament.