Presentació de la 29a Mostra del Vi de l'Empordà

Presentació de la 29a Mostra del Vi de l'Empordà Del 5 al 8 de setembre de 2013 a la Rambla de Figueres

29a Mostra del Vi de l'Empordà INFORMACIÓ GENERAL

Horari:

 • 5 de setembre: de 18h a 22h
 • 6 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 23h
 • 7 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 22h
 • 8 de setembre: de 12h a 14h i de 18h a 21h

Inauguració: Dijous 5 a les 19h

Eixos temàtics i objectius de la 29a Mostra del Vi:
Foment de l’enoturisme, professionalització de la Mostra del Vi i posar en valor el Vi de l’Empordà.

Preu tiquet degustació per 10€ que inclou:

 • 6 tiquets de tast de vins 6 tiquets de tast d’alimentació
 • Copa gratuïta, personalitzada amb serigrafia de la 29a edició
 • Porta-copes personalitzat
 • Tast guiat gratuït a l’Espai DO (places limitades)
 • Copa de vi de l’Empordà gratis, amb el “Menú del Vi de l’Empordà”

Previsions de xifres:

 • 6.500 tiquets degustació (7.000 tiquets venuts a 2012 amb 5 dies de fira, un dia més que enguany)
 • Més de 10.000 visitants
 • Cellers participants: 17
 • Altres expositors: 6

NOVETATS 29a MOSTRA DEL VI 2013

Pregoner 2013: Fina Puigdevall, cuinera i propietària del restaurant Les Cols d’Olot (dues estrelles Michelin)

Espai DO: espai de 150 m2 ubicat a la placeta baixa de la Rambla on hi haurà una sala de tast, un espai expositiu amb una exposició informativa de la DO Empordà i atenció personalitzada dels membres de la DO Empordà.

 • Sala de tast: s’hi realitzarà un programa d’activitats que contindrà cates de diferents cellers, presentacions de producte (vins o caves), presentacions de rutes i productes enoturístics, cursos d’iniciació al tast a càrrec de la Jove Confraria de l’Empordà, conferències d’especialistes del sector, entre d’altres activitats. Tindrà una capacitat per a 30/35 persones.
 • Espai expositiu: aquest espai acollirà una exposició de la DO Empordà i el seu punt d’informació. Aquí els visitants podran conèixer què és i què fa la DO, tota l’oferta enoturística dels cellers participants i les característiques principals dels vins de l’Empordà.

Comunicació i publicitat: enguany s’amplia la campanya publicitària arreu de Catalunya, i sobretot, a la Catalunya Nord, amb l’objectiu d’atraure públic de fora de les comarques gironines i públic francès.

Metodologia de treball: destacar que els cellers participants a la Mostra del Vi i l’Ajuntament volen transformar la Mostra de Vi, amb l’objectiu final d’apropar-la a l’excel·lència i professionalització que la qualitat del vins de la nostra terra mereixen. Cellers i Ajuntament treballen de forma conjunta en la presa de decisions per acordar el funcionament de la Mostra del Vi. Es realitzen reunions periòdiques on s’aporten idees i propostes per seguir el camí de l’excel·lència, reunions on cal destacar la bona sintonia entre ambdues parts.

Jornada Marca Vi 2013: l’Auditori Narcís Monturiol del cercle Sport acollirà el divendres 6 de setembre l’únic seminari especialitzat en creació de marca a l’entorn del món del vi i l’enoturisme que es realitza a Catalunya.

En aquesta edició de 2013, i amb l’objectiu de poder apropar al gran públic els millor vins empordanesos de cada celler, es podrà demanar als diferents cellers expositors vins de gran qualitat a canvi de 2 tiquets.

Els cellers participants a la Mostra del Vi podran convidar enguany a 3 persones fortament vinculades al sector (enòlegs, líders d’opinió, grans distribuidors, etc…), que rebran un tracte diferenciat amb atencions especials en les seves visites als cellers expositors.

El divendres 6 de setembre la Mostra del Vi allargarà el seu horari fins les 23h, per tal que el públic assistent pugui gaudir d’un petit concert de jazz a partir de les 22h.

Per primera vegada i per a la major comoditat dels usuaris de la Mostra del Vi, es regalarà porta-copes amb la compra del tiquet-degustació, que permetrà tenir les mans lliures i la copa plena de vi penjada al coll.

ACORDS I ACCIONS PROMOCIONALS
Amb col·laboració amb l’associació Comerç Figueres es realitzarà un concurs d’aparadors decorats amb motius del vi de l’Empordà.

 • Amb col·laboració amb els principals restaurants de la ciutat s’oferirà durant els dies de la Mostra del Vi, el “Menú del Vi de l’Empordà”, basat en productes empordanesos i maridat amb els millors vins de la terra.
 • Amb col·laboració amb l’associació Hotels de Figueres, es realitzarà durant els dies de la Mostra del Vi, una promoció de nit d’hotel més ampolla de regal per a les persones que desitgin fer nit a la ciutat
 • Amb col·laboració amb el Museu de l’Empordà i Museu del Joguet, els visitants de la Mostra del Vi podran fer una visita amb un 50% de descompte en el preu de l’entrada.
 • Amb col·laboració amb RENFE, els usuaris que desitgin venir a la Mostra del Vi amb AVE podran gaudir d’un 30% de descompte en el preu del bitllet.
 • Amb col·laboració amb la Biblioteca de Figueres es realitzarà una jornada de lectura de poemes maridats amb vi de l’Empordà, a més d’una conferència de l’enòleg Eduard Puig Vayreda.

[mapsmarker layer=”26″]