643 domicilis censats, 110 fraus de llum detectats i un detingut

culubret-figueres-endesa

L’alcalde Jordi Masquef explica que l’objectiu principal d’aquest operatiu realitzat en el marc del Pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat, és acabar amb la sensació d’impunitat en aquest sector, actualitzar el cens, i regularitzar tots els fraus que s’hi detectin per poder frenar els continuats talls del llum al barri.

L’Ajuntament de Figueres ha realitzat durant tres dies un dispositiu policial iniciat dimarts 11 de desembre, en el qual han participat Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, tècnics d’Endesa i el Servei Municipal d’Estadística.

Durant l’operatiu s’han inspeccionat els 643 habitatges dels barris del Culubret i Sant Joan, on s’ha actualitzat la informació del Padró Municipal, i realitzat altres comprovacions relacionades amb fraus de subministraments. Entre els habitatges inspeccionats s’han detectat i desconnectat un total de 110 fraus de subministrament elèctric, amb la intervenció dels tècnics de la companyia Endesa.
La persona detinguda estava en recerca.

Masquef ha anunciat que es mantindrà la presència policial continuada després de l’operatiu, i que es repetiran tantes vegades com sigui necessari els dispositius de control de frau i les actuacions que es requereixin en aquest sector.