Acte de cloenda de “Junts pel Sí” a Girona

Junts-pel-Si-Girona-Fontajau-2015-3

Romeva: “Sabem què volem ser i només ens queda el més important: votar”
“Mas: Ja saben que ara no ens aturaran i ja estan pensant en el 28 de setembre, per això com més vots tingui Junts pel Sí més força tindrà Catalunya”

Junts pel Sí ha celebrat avui el seu míting a Girona omplint, per primer cop en ocasió d’un acte polític, el pavelló de Fontajau. El públic, totalment entregat, ha aplaudit les intervencions de Raül Romeva (cap de llista Barcelona), Lluís Llach (cap de llista Girona), Artur Mas (núm. 4, Barcelona), Oriol Junqueras (núm.5, Barcelona, Anna Caula (núm. 2, Girona), Carles Puigdemont (núm. 3, Girona)Roger Torrent (núm.4, Girona) i Natàlia Figueras (núm.5, Girona). Quan el presentador, Pep Cruz, ha presentat Lluís Llach el públic s’ha aixecat i ha entonat l’Estaca. Més de 1.000 persones s’han quedat fora i no han pogut accedir al pavelló on hi havia 7.000 persones.

Raül Romeva ha dit que “volem ser un poble a favor de tothom i contra ningú, que construeixi ponts amb altres pobles d’Espanya i el Mediterrani” i ha continuat dient “per poder ser tot això ens falta una cosa molt important, votar!”. Finalment Romeva ha subratllat que “si guanyem hem de saber guanyar, hem de construir un país també amb aquelles persones que el dia 27 votarà “no”. El cap de llista ha començat explicant que “fa uns mesos ningú s’hauria imaginat que Artur Mas i Oriol Junqueras acabarien compartint llista” i ha continuat dient “tan se val d’on venim, el què importa és saber on anem, sense retrets, sense excuses i sense temors”.

Lluís Llach ha pujat a l’escenari emocionat, després d’haver escoltat l’Estaca cantada pel públic, i ha exclamat: “Vosaltres i només vosaltres sou els vertaders protagonistes de la història que estem forjant i de la història que estem escrivint. Sou actors de la major insurrecció democràtica i pacífica que hi ha avui a Europa, mai més súbdits!”. Llach ha dit també: “Diumenge farem sentir la nostra veu al món sencer, el món sencer ens escolta. Per fi diumenge podrem alçar la veu i contar-nos”.

Junts-pel-Si-Girona-Fontajau-2015-2Artur Mas ha subratllat que el vot a Junts pel Sí “és el vot del “sí” a Catalunya, a la llibertat i a la sobirania, a l’Estat independent i a Europa, és un vot que suma molt més que qualsevol altre”. Mas ha fet referència al què passaria després de les eleccions quan ha dit: “Madrid ja saben que ara no ens aturaran i ja estan pensant en el 28 de setembre, per això com més vots tingui Junts pel Sí més força tindrà Catalunya per assolir els seus objectius”.

Oriol Junqueras ha declarat que “si guanyem la celebració serà curta perquè tindrem molta feina per fer” i ha afegit: “La victòria ha de ser el més contundent possible,no hi ha excusa per
aconseguir-la, tots els arguments que han fet servir contra nostre s’han desfet com un terròs de sucre”. Junqueras ha rebut els aplaudiments del públic quan ha dit que a diferència de les propostes del Govern espanyol “al nostre país no posaran ningú a la presó per defensar la democràcia”.

Qui guanya els campionats és qui de les seves peces en fa un gran equip i això és el què fa Junts pel Sí” ha dit Anna Caula i ha declarat: “Volem construir un Estat que no exclogui ningú”. Carles Puigdemont ha cridat a “buscar la parella indecisa” per així sumar més vots i ha deixat constància d’haver omplert el pavelló: “Ens havíem proposat el repte d’omplir Fontajau i ho hem aconseguit!”.

Roger Torrent ha explicat que té “dues filles petites que no saben exactament què fem diumenge” però que “quan siguin grans els vull dir que vam fer tot el possible per guanyar la independència”. Natàlia Figueras ha dit que “som aquí perquè el poble va sortir al carrer i va dir, prou!” i ha afegit que “som aquí per totes aquelles generacions que vénen del franquisme, pels que han intentat un encaix amb l’Estat espanyol, avui no tenim por i volem construir un país nou.”

Junts-pel-Si-Girona-Fontajau-2015