Agnès Lladó: “El govern del PDeCAT de Jordi Masquef continua defugint de la seva responsabilitat acusant altres administracions”

agnes-llado-figueres-2018

-Des d’Esquerra Republicana Figueres no contribuirem a afegir confusió, frustració i malestar a la comunitat educativa de l’escola Carme Guasch pel que fa al futur de la nova escola-
Un cop més reiterem la injusta situació que viuen les famílies del centre amb qui “estem en contacte continu i no deixarem mai d’estar al seu costat fins que els nens i nenes gaudeixin del nou centre”.

L’alcaldable d’Esquerra, Agnès Lladó, demana a tots els grups municipals que “la construcció de l’equipament no es pot fer a cop de titulars electoralistes. Fa dies que el PSC i C’s s’han pujat al carro i el govern del PDeCAT de Jordi Masquef continua defugint de la seva responsabilitat acusant altres administracions”.
Pel que fa al compromís del departament d’Ensenyament per tirar endavant amb el nou centre a la presó, Lladó explica que “segueix intacte, tal i com el mes de novembre del 2018 es va anunciar. Però sense pressupostos aprovats per part de la Generalitat no es pot donar el següent pas”.
Respecte a l’anunci de construcció de nous centres anunciat per la Generalitat, Lladó aclareix que “formen part dels que estaven inclosos al pressupost del 2017. Malauradament, no podem viatjar a través del temps”.

Al costat de la comunitat educativa
L’alcaldable republicana ha volgut recordar tres dates importants i posar a sobre la taula la tasca que, per exemple, ERC Figueres fa temps que realitza en la reivindicació de l’escola. En aquest sentit, el 2 de gener del 2017 ERC Figueres va registrar una moció per la construcció de l’escola Carme Guasch mentre que el 3 de novembre del 2018 ERC Figueres va desbloquejar la cessió de la presó vella de Figueres per tal que passés a Ensenyament. La reunió es va dur a terme a la Generalitat entre Lladó i els màxims responsables de la conselleries d’Economia, Justícia i Ensenyament.

Dues setmanes més tard, concretament el 15 de novembre, es va signar a Figueres la cessió de l’antiga presó del departament de Justícia a Ensenyament.

A banda d’aquests acords, Lladó encara va més enllà quan recorda que “als pressupostos municipals del 2017 i del 2018, a petició d’ERC Figueres, el govern de la ciutat va incorporar partides pressupostàries de 325.000€ per a la redacció del projecte i de 25.000 per definir els usos dels espais de la nau central de l’equipament”.