Agnès Lladó (ERC Figueres): “Sí a una primera hora gratuïta de les zones blaves d’aparcament”

Propostes-ERC-Mobilitat

La candidata d’Esquerra Republicana a Figueres proposa un paquet de mesures per millorar la mobilitat per Figueres amb aparcaments dissuasius, revisar les zones verdes, un transport urbà més útil i impulsar les rondes de circumval·lació

La candidata d’Esquerra Republicana a Figueres, Agnès Lladó, ha presentat les propostes dels republicans en matèria de mobilitat, “un dels principals reptes que cal abordar amb urgència i trobar solucions perquè els figuerencs i figuerenques no es mereixen la situació que pateixen diàriament per moure’s per la ciutat”.

En aquesta línia, els republicans aposten per una revisió de les tarifes de la zona blava d’aparcament que inclou una primera hora gratuïta. “No podem ser una de les ciutats de Catalunya amb una zona blava més cara. Cal revisar-ho i ho farem tan bon punt ens sigui possible un cop sigui alcaldessa”.

Pel que fa les zones verdes d’aparcament, els republicans també plantegen una revisió per consensuar amb els veïns la seva implantació i “fugir de la improvisació amb la qual s’ha aplicat”. També s’implantarà una tarifa especial, en horari laboral, per a les persones que treballin als barris afectats per aquest tipus d’aparcaments.

Amb les concessionàries dels aparcaments existents també s’iniciaran converses per fer una política de revisió de preus i “plantejar una primera hora gratuïta i que el preu per deixar el vehicle sigui de 4 euros per 4 hores”.

Transport urbà i carrils bici
L’alcaldable republicana també deixa clar que “redactarem i posarem en marxa un nou pla de mobilitat adaptat a les necessitats de la Figueres del 2019 i dels propers anys”.

Entre altres mesures, aquest pla inclourà una clara aposta per les rondes de circumval·lació i a impulsar el transport públic, augmentant les freqüències i racionalitzant les línies existents “fent-les més curtes i directes”.

Esquerra Republicana també defensa la creació de carrils bici i ciclovies