ALBERT TESTART (ERC-MES) AUGMENTARÀ EL PRESSUPOST DE CULTURA I POTENCIARÀ DESCOMPTES A EXPOSICIONS, ESPECTACLES I COMERÇOS

figueres-municipals-2015-Albert-Testart-Xavier-Besora

Albert Testart, candidat d’ERC-MES a l’alcaldia de Figueres, augmentarà el pressupost anual de cultura per equiparar-lo al d’altres ciutats capdavanteres del sector. Testart explica: “Mentre Olot i Banyoles hi destinen un 10% del pressupost, Figueres només hi destina el 6,1%.

Si no fem un salt pressupostari endavant, no podrem ni millorar equipaments ni fer planificacions culturals amb criteris professionals, interessants i atractives”.

Per estimular el consum cultural dels figuerencs i els visitants, Testart impulsarà la creació d’un Carnet cultural. “Serà un carnet per obtenir descomptes en tot tipus d’esdeveniments figuerencs relacionats amb la cultura: des d’espectacles a visites a museus, passant per compres als comerços. Volem facilitar, a baix cost, l’accés dels figuerencs a la cultura. I per dinamitzar el sector, establirem exempcions fiscals per a les indústries i els comerços relacionats amb l’activitat cultural”.