Albert Testart proposa fer un triple salt

figueres-conferencia-testart-ERC

ALBERT TESTART IMPULSARÀ LA INVERSIÓ ECONÒMICA, LA FORMACIÓ I ELIMINARÀ DESPESES SUPÈRFLUES PER FER UNA FIGUERES JUSTA I INNOVADORA
Albert Testart, candidat a l’alcaldia de Figueres per ERC-MES, garanteix que la seva alternativa de govern “significarà la fi dels experiments i les polítiques d’il·lusionisme dutes a terme per l’Ajuntament de Figueres”. La seva preocupació principal seran “els 4.500 figuerencs a l’atur, que ja comencen a ser aturats de llarga durada, els joves sense oportunitats i la gent més gran expulsada del mercat laboral. Hem de refer la vocació emprenedora de la societat figuerenca, només així podrem sortir-nos-en”.

Per revertir la situació, Testart vol impulsar polítiques d’inversió econòmica i formació. “Proposo fer un viver d’empreses, on els joves i els adults tinguin un lloc per iniciar els seus projectes. Que puguin treballar en xarxa, amb tot el suport del sector públic i amb l’ajuda del privat. També farem polítiques de carència fiscal completa durant els primers anys, per qualsevol tipus d’empresa, per petita que sigui. Volem estar al costat dels autònoms. També fomentarem molt més la presència d’estudis d’idiomes, sobretot el francès, indispensable pel comerç, el turisme i la nostra indústria. Hem de convertir Figueres en la capital de la francofonia catalana”.

El candidat d’ERC-MES ha fet aquestes declaracions durant la conferència “Figueres, fem el salt!”, celebrada aquest vespre al Cercle Sport. Testart ha assegurat que, quan governi, aplicarà tres mesures immediates que permetran un estalvi de gairebé 1,3 milions d’euros anuals a les arques municipals. “En primer lloc, ens alliberarem de crèdits municipals i els renegociarem per reduir la càrrega financera. En segon lloc, reduirem els càrrecs de confiança. Finalment, rescindirem el lloguer i l’opció de compra del local de l’antic bingo del carrer Sant Pau, perquè no obeeix a cap interès col·lectiu. Són tres mesures ben senzilles, però revertiran a favor de tots els ciutadans”.

Testart promet fer polítiques d’esquerres i defensar els valors de la justícia social i el benestar social. “Estarem al costat de la gent de les associacions Carites, Kasameu, Creu Roja, la PAH, els que defensen els drets energètics i tantes altres, com les associacions de veïns. Coneixen millor que ningú on són i quins són els problemes de Figueres. Els puc avançar que, en el camp de l’habitatge social, faré que l’Ajuntament s’hi impliqui de manera ràpida i directa, a diferència del que ha passat fins ara”.

Un altre camp on vol incidir de manera especial és en l’àmbit esportiu. “Figueres ha deixat de banda el món de l’esport de base i ho ha fet d’una forma alarmant. Ens calen pistes i instal·lacions amb urgència, per practicar tot tipus d’esport. Les promourem, però amb una gestió adequada i compartida”.

Per afavorir el diàleg i la fluïdesa entre el govern, les associacions i la ciutadania, Testart promourà la creació de districtes municipals. “No seran òrgans consultius ni per perdre el temps. Tindran capacitat de decidir part de pressupost d’inversions de la via pública, per exemple. Per això, impulsarem la figura dels regidors de barri. Que tinguin una presència física real als barris per atendre les demandes dels veïns. I en el cas de Vilatenim, crearem una Entitat Municipal Descentralitzada”.

El model urbanístic de Figueres també va ser qüestionat per Testart. “Necessitem un urbanisme cívic que permeti travessar la ciutat de nord a sud, d’est a oest. Volem una ciutat per viure-la, per passejar, per anar a la feina i per comprar. No podem fer una ciutat que expulsa la gent i que no la convida a entrar. Hem de crear una xarxa de mobilitat clara al voltant de la ciutat i una segona xarxa entre els barris, útil per als figuerencs i senzilla i amable per als visitants. Al mateix temps, hem d’obrir nous accessos a espais no urbanitzables que ja tenim i als quals vivim d’esquenes. I és un error, perquè tenen un gran valor paisatgístic, ciutadà i econòmic”.

Per Testart, el gran problema de Figueres és que està atrapada en unes inèrcies que li llasten la creativitat i n’impedeixen la falta de lideratge. “La ciutat viu d’un marc mental, d’unes referències, que responen a un model d’èxit del segle XX. I no n’acabem de sortir. Es van reproduint formes i fórmules de fer que han quedat del tot antigues: models comercials i turístics que no s’adapten a les necessitats i exigències d’avui, models socials que no responen als patrons demogràfics actuals, models industrials que no permeten retenir el talent ni el capital. L’única manera d’esquivar tots aquests obstacles és innovant junts, ser agosarats i deixar enrere els models que ens limiten com a ciutat”.