Alfons Romero: “Canvi de Paradigma”

alfons-romero-figueres-2018

Article d’opinió d’Alfons Romero Dalmau, Llicenciat en Història i polític.
Quan es viu en un sistema tancat els models són visibles, clars i analitzables. Un model general té variables locals que la fan especial i que sovint no es reconeix en la norma global. La variable local de la política municipal a Figueres és dissortada i especial.


Comptant des del primer mandat de les eleccions municipals democràtiques de 1979, ara estem acabant el desè mandat i l’opinió general el descriu com el pitjor de tots. El més gris, el més fluix i el més inestable.

Hem vist trencar-se una coalició, hem tornat a veure el trencament d’un pacte de govern, s’han vist moltes dimissions (masses), fins i tot prospeccions escatològiques i pornografia infantil en algun dels seus regidors. Ara per reblar el clau l’alcaldessa se’n va o la fan plegar. El que més us agradi.
Els figuerencs no hem vist cap precepte de ciutat en els vint-i-un regidors figuerencs. Ni en els qui ampul·losament es fan dir govern ni al qui lamentablement no se’ls reconeix com oposició. Els ciutadans som incapaços de reconèixer un model pel simple fet que no en tenen.

Si els figuerencs no donen un cop de puny damunt la taula, el sistema de partits local reproduirà els noms i els continguts del que ja tenim. Mai s’havia vist tan clar que la misèria del present pot ser la derrota del demà.

El vint-i-sis de maig de l’any vinent votarem un nou plenari municipal. Més que mai ha de ser nou, renovat i útil per a la ciutat. Comencem a posar fil a l’agulla pel canvi.