Avui s’ha celebrat una Junta Local de Seguretat extraordinària

-Els Mossos d’Esquadra han fet 50 dispositius i 725 inspeccions a la zona oest de Figueres durant el 2018
-Interior diu que cal endurir les penes del codi penal per cultiu de droga i l’Ajuntament demana la implicació de Guàrdia Civil i policia espanyola
ACN Figueres. – Els Mossos d’Esquadra han fet 50 dispositius i 725 inspeccions als barris de Sant Joan i Culubret de Figueres durant el 2018.

El delegat d’Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat després de la Junta de Seguretat que s’ha celebrat avui que es van fer operatius “gairebé un cop per setmana” i que, a més, es van detectar 170 fraus de llum. Per Ballesta, la solució no passa per destinar-hi més efectius sinó per endurir les penes del codi penal per cultivar de marihuana. “A França, el conreu com a organització criminal es castiga amb 20 anys de presó i aquí, com a màxim, 15. Si es fa amb frau de llum, la condemna és encara més gran. Això explica perquè es cultiva a l’Alt Empordà”, ha dit.

L’alcalde, Jordi Masquef, ha assegurat que els talls de llum a la zona continuen però que han disminuït i ha demanat més implicació de Guàrdia Civil i policia espanyola.