Benvolgudes Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar, benvinguts a Figueres!

20190105_212337

Com a alcalde de la ciutat, en nom dels milers de figuerencs i figuerenques que us han acompanyat en la vostra arribada, és un honor rebre-us en aquesta nit tan especial i màgica. Si ja sempre, des de petit, m’ha fet molta il·lusió, aquest any que us puc donar la benvinguda de més a prop, encara m’emociona més. Per cert, que vistos de prop, avui us noto una mica diferents de com us recordava!

Seré breu perquè avui el protagonisme és per a vosaltres i per a tots els nens i nenes que esperen els vostres regals. Ja prou que xerrem tot l’any els polítics com perquè també ens hàgiu d’aguantar avui!

Permeteu-me només que, més enllà dels desitjos que tots i totes hem escrit a les cartes que us hem fet arribar, us traslladi una petició col·lectiva: que a cada casa aquesta nit, al costat dels regals, hi deixeu, a més de tones de salut, un bocí d’orgull de ciutat. Segur que ens ajudarà a complir els nostres somnis; segur que ens farà millors ciutadans i ciutadanes i segur que farà de Figueres la ciutat que tots volem, una ciutat on s’hi visqui bé i la gent es guanyi bé la vida.

Majestats, per acabar, dir-vos que som molts els qui avui hem sortit als carrers per donar-vos la benvinguda. Aquest any, tal i com heu pogut comprovar, hem instal·lat una grada adaptada perquè les persones amb problemes de mobilitat o de baixa visió poguessin gaudir amb comoditat de la cavalcada. Som una ciutat inclusiva i tothom té dret a rebre-us en condicions. Però també n’hi ha que no han pogut venir perquè s’han hagut de quedar malalts a casa o a l’hospital. Tinguem un record i una salutació especial per a ells i no us oblideu de visitar-los aquesta nit, a ells que segur són els que més anhelen gaudir de la vostra presència.

I ara, junts, aixequem tots i totes els fanalets ben amunt ben amunt i cridem:

Visca Figueres!
Visca els Tres Reis de l’Orient!