Biblioteca de Figueres – Activitats programades

agenda-actes-biblioteca-figueres

Dilluns 13 de març, a les 19 h
Presentació del llibre Miradas al pasado desde un presente incierto, d’Israel Grases Gallego, a càrrec de Trinidad Rodríguez.

Dimarts 14 de març, a les 18 h
Club de lectura LiceuBib

Comentari de Rigoletto, l’òpera de Giuseppe Verdi inspirada en l’obra teatral Le roi s’amuse de Víctor Hugo, a càrrec de la conductora del Club de Lectura LiceuBib Anna Bassas Roselló.

Dimecres 15 de març, a les 19.30 h
Club de lectura Llegir el Teatre

Comentari de l’obra A tots els qui heu vingut de Marc Rosich, a càrrec de la conductora del Club de Lectura Llegir el Teatre, Magda Bosch.

Dijous 16 de març, a les 19.30 h
Presentació dels llibres L’actor Lucas Bildo, d’Àngel Burgas (Edebé) i La noia del club de M. Carme Roca (Edicions Bromera).

Els autors mantindran una conversa distesa sobre les seves respectives novel·les i estaran acompanyats de les actrius Anna Turró i Carme Gifre, que en llegiran diversos fragments.

Divendres 17 de març, a les 19 h
Conferència i presentació del llibre Residu Zero a casa. Guia domèstica per simplificar la nostra vida, de Bea Johnson (Pol.len Edicions), a càrrec d’Esther Peñarrubia, doctora en Enginyeria Agrònoma i traductora del llibre.

Bea Johnson ens explica el seu sistema per reduir a la mínima expressió la generació de residus. L’obra és una guia detallada que ens facilita eines, idees i hàbits per a evitar i prescindir dels residus a les nostres llars, tot utilitzant l’estratègia de les 5R: Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reciclar, i “Rot” (compostar en anglès).

Dissabte 18 de març, a les 12 h
Club de lectura experimental – Trobada amb la traductora Anna Casassas

Tertúlia literària al voltant de les novel·la Les ànimes grises de Philippe Claudel i Ànima de Wajdi Mouawad, traduïdes per Anna Casassas, una de les traductores al català més reconegudes i de més rellevància dins del panorama literari actual, recentment ha estat guardonada amb el Premi Trajectòria 2016 a la Setmana del Llibre en Català. Amb ella parlarem de la seva tasca i ofici, de la relació amb els autors traduïts… ACTE OBERT