"Bust de dona retrospectiu" l'exposició de la Fundació Gala-Dalí a Púbol

bust-de-dona-salvador-dali

Documenta el procés creatiu d’aquesta escultura i es pot visitar fins al 6 de gener de 2016
AE/ L’exposició consta de l’obra escultòrica titulada Bust de dona retrospectiu, l’exemplar de bronze de l’any 1976-77 que s’exposa al Teatre-Museu Dalí de Figueres, així com també de 16 fotografies d’autors com Man Ray, Brassaï, André Caillet, Carl Van Vechten o Eric Schaal, de 3 llibres, 2 revistes i un catàleg d’exposició.

Amb l’absència a darrera hora del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya Pepe Serra per indisposició, s’ha inaugurat al Castell de Púbol l’exposició d’aquesta temporada que es podrà visitar fins al dia 6 de gener.

El president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós, ha destacat “aquesta petita exposició en un espai de reduides dimensions que aprofitem al màxim”. “És una exposició monogràfica perquè bi no hi cabria”.

bust-de-dona-salvador-dali-figueres-webL’exposició Bust de dona retrospectiu ens remet a una de les primeres escultures objecte de Salvador Dalí, creada l’any 1933. Es tracta d’un dels objectes surrealistes més importants d’aquest període, i és molt apreciat també per l’entorn surrealista com ho demostra el fet que André Breton l’esculli per il·lustrar l’apartat corresponent del seu llibre What is Surrealism? l’any 1936.

Dalí, una vegada més, de manera provocativa contribueix al surrealisme amb objectes que apel·len al desig, al sexe i a la pertorbació. Més enllà de la rellevància conceptual i de l’anàlisi iconogràfica de l’objecte surrealista, el que es vol tractar en aquesta ocasió és el seu procés de creació. “Amb aquesta exposició hem volgut parlar del complex procés de creació d’aquesta escultura de Dalí”. Gràcies a les fotografies que s’exposen anem veien com evoluciona aquesta escultura des de l’any 1933. Un exemplar d’aquest bust també es troba al MOMA de Nova York i desperta una gran expectació.

www.aecomunicacio.cat