CASTELL DE SANT FERRAN

Castell de Sant FerranCastell de Sant Ferran
Segle XVIII
Neoclassicisme
Autor Juan Martín Zermeño, eng.
Situació Pujada del Castell s/n Figueres
42° 16′ 21″ N 2° 56′ 54″ E
BCIN Bé cultural d′interès nacional

Tel: 972 50 60 94
Fax: 972 67 44 99
E-mailconsorcio@castillosanfernando.org
Links: www.castillosanfernando.org
www.lesfortalesescatalanes.info/
Amics del castell de sant ferran

[mapsmarker marker=”82″]
El castell de Sant Ferran, situat sobre un turó al terme de Figueres, al final de la Pujada del Castell, és una fortalesa militar de 320.000m², arribant als 550.000m² si es te en compte l′espai ocupat per les seves glacis. Fou construïda al segle XVIII sota les ordres de diversos enginyers militars, entre els quals destaquen Pedro Martín Cermeño i Juan Martín Cermeño. És el monument de més grans dimensions de Catalunya.
Ocupa una superfície de 32 ha dins un perímetre de 3.120 m, i en les cisternes situades sota el pati d′armes hi caben 40 milions de litres d′aigua. El Castell de Sant Ferran, que tenia una capacitat per a 6.000 homes, és un element patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran del segle XVIII amb baluards d′Europa.

El mes de juliol de 1997 fou obert al públic de manera regular amb un servei de visites guiades que mostren les característiques de la fortalesa. Per les seves enormes dimensions, per les sofisticades tècniques constructives dins l′enginyeria militar de l′època, i pel seu excel·lent estat de conservació, la visita al castell de Sant Ferran constitueix una experiència magnífica.

referència: vikipèdia:  Castell_de_Sant_Ferran

http://www.tv3.cat/videos/4304230/El-castell-de-Sant-Ferran