Castelló d’Empúries inaugurarà el Museu d’història medieval

Trobadors1

El nou equipament recull i mostra la importància de la vila de Castelló d’Empúries com a capital del comtat d’Empúries durant l’Edat Mitjana. L’acte serà dijous 10 de setembre de 2015, a les 19.30 h, dins els actes del Festival Terra de Trobadors

Coincidint amb el XXV Festival Terra de Trobadors, tindrà lloc l’acte oficial de la inauguració del Museu d’Història Medieval, situat a l´edifici històric de la Cúria-Presó. Segons ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Maria Assumpció Brossa, serà “un equipament cultural i museístic de referència per al municipi i per a la comarca” que recull i mostra la importància de la vila de Castelló d’Empúries com a capital del comtat d’Empúries durant l’Edat Mitjana.  Després de dos anys de treball, l’àrea de Patrimoni Històric ha conclòs els treballs d’adequació, condicionament i museïtzació de l’edifici històric de la Cúria-Presó, un dels espais medievals més emblemàtics de la vila. En aquest temps, s’ha redactat els projectes museogràfic i museològic del Museu d’Història Medieval de la Cüria-Presó, s. XIV, que inclou seccions temàtiques dedicades al Castelló medieval, al call jueu medieval, a la producció lírica trobadoresca, així com al Comtat d’Empúries i als comtes i comtesses d’Empúries.
La museografia presenta també els principals objectes i peces del fons arqueològic local, en relació amb el discurs històric castelloní, des de les primeres referències històriques i arqueològiques, la incorporació del Comtat d’Empúries a la Corona d’Aragó i els principals esdeveniments i l’evolució històrica de la vila durant l’època moderna i contemporània. El projecte museogràfic definitiu de la Cúria-Presó té intenció que l’equipament museístic esdevingui la referència per als visitants, investigadors i interessats en general en el període medieval de Castelló d’Empúries i del Comtat d’Empúries, un dels més importants de la vila.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista