Cineclub Diòptria: Leto

Dijous 16 de Maig a les 20:30ha LAS VEGAS

NO FUTURE

Sobre el poder del rock’n’roll com agent de rebel·lió s’ha dit i escrit tant que a aquestes alçades s’ha convertit en un mer clixé, però Leto deixa clar que hi hagué un temps en el que aquest poder realment significava quelcom, arribant a desafiar les rígides tradicions dels seus respectius països i entorns.

A Leto (estiu en rus), Kirill Serebrennikov ens submergeix dins l’escena del rock de la Leningrad de principis dels anys 80, en plena era soviètica (i amb un rígid control oficial que el director exposa amb molt d’humor negre) on sorgirien figures com ViktorTsoi (interpretat pel coreà Teo Yoo), líder del grup Kino, que morí en un accident de cotxe amb escassos 26 anys, just quan s’estava convertint en una autèntica estrella.

El film descriu la relació mestre-deixeble entre Mike (Roman Bilyk/Roma Zver), autèntica figura del rock rus a la vida real, i Viktor, jove fan que s’acosta al músic ja consagrat i que acabarà per superar-lo. Entremig, i conformant el triangle sentimental, apareix Natasha (IrinaStarshenbaum), la bella esposa de Mike i amant platònica de Viktor.

Títol original: Leto
Direcció: Kirill Serebrennikov
Guió: Lily Idov, Mikhail Idov, Kirill Serebrennikov
País: Rússia
Idioma: Rus
Gènere: Drama – Biogràfic – Música – Anys 80
Metratge: 128 min.
Intèrprets: Irina Starshenbaum, Teo Yoo, Roman Bilyk
Música: Roman Bilyk
Muntatge: Yuriy Karikh