Cineclub Diòptria: Rojo

Dijous, 9 de Maig, a les 20:30h a LAS VEGAS.

LLIÇONS D’HISTÒRIA

Gràcies al Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que ha cedit part del seu programa a la xarxa de la Federació Catalana de Cineclubs, ens arriba a Figueres en pre-estrena estatal la pel·lícula argentina “Rojo” del director Benjamín Naishtat.

Situada a l’Argentina de províncies de mitjans dels anys 70, l’arribada d’un home estrany a una tranquil·la ciutat dona inici a la història. En un restaurant, i sense motiu aparent, aquest home comença a atacar a Claudio, un reconegut advocat. La comunitat recolza l’advocat i l’agressor és humiliat i expulsat del lloc. Més tard, de camí a casa, Claudio i la seva dona, Susana, són interceptats per un desconegut, determinat a cobrar-se una terrible venjança. L’advocat, que fins llavors portava el que exteriorment es podria qualificar d’una vida perfecta, pren un camí sense tornada, de mort, secrets i silencis.

Premiada en el passat Festival de San Sebastián per la seva direcció i fotografia, també va ser guardonat el seu actor principal Darío Grandinetti. Malgrat els premis, el reconeixement es podria fer extensiu al triangle d’actors que formen, juntament amb Grandinetti, la també argentina Andrea Frigerio, i el xilè Alfredo Castro, que donen veracitat a l’esmolat guió de Naishat.

Rojo
Títol original: Rojo
Direcció: Benjamín Naishtat
Guió: Benjamín Naishtat
País: Argentina
Idioma: Castellà
Gènere: Thriller
Metratge: 109 min.
Intèrprets: Darío Grandinetti, Andrea Frigerio, Alfredo Castro, Diego Cremonesi
Música: Vincent van Warmerdam
Muntatge: Andrés Quaranta