Comissen un lloro protegit per la normativa internacional que es venia en un portal d’anuncis d’Internet per 1.400 euros

Yellow_naped_amazon_Morris_MN_2007

El particular no va poder acreditar la procedència de l’animal al Seprona de de la Guàrdia Civil de Figueres i va presentar una documentació que no es corresponia amb l’espècie
ACN Figueres.-El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a Figueres ha comissat un lloro protegit per la normativa internacional que es venia en un portal d’Internet d’anuncis per 1.400 euros.

El comís es va produir la setmana passada, quan van detectar que un particular venia al portal ‘Mil anuncios’ un lloro de l’espècie ‘amazones amazònic’. Els agents van sospitar que en realitat es tractava d’una altra espècie protegida, un lloro ‘amazona de nuca groga’, i ho van posar en coneixement al Servei d’Inspecció de CITES (Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies de Fauna i Flora Salvatges Amenaçades) acompanyant-ho amb fotografies.

Des del servei van confirmar que es tractava d’aquesta espècie que, a més a més, està inclosa en pla d’acció espanyol que combat el tràfic il·legal i les pràctiques furtives en l’àmbit internacional de les espècies salvatges.

foto:wikipedia