Compte enrere per la 31a edició del Festival de Peralada

gil-roman

· La companyia Béjart Ballet Lausanne, amb direcció artística del coreògraf Gil Roman, donarà el tret de sortida al Festival 2017 que arriba amb fascinants nits d’arts escèniques
No és el primer cop que el Béjart Ballet Lausanne actua a Peralada després de la mort del seu coreògraf i fundador, Maurice Béjart. La troupe arriba al Festival per protagonitzar la nit inaugural amb un espectacle que s’estrena a Catalunya i que estarà farcit d’emocions, de sentiments, de records… Peralada és un festival molt estimat per Gil Roman, un lloc que li recorda a Maurice Bèjart, quan va venir amb ell l’any 2003, i des de llavors s’ha tornat en un indret màgic. Seran dos dies de funcions, el 6 i 7 de juliol, en els que la companyia farà un bonic homenatge al reconegut coreògraf de Marsella. Enguany es compleixen 10 anys de la seva mort i el 30 aniversari des que el trencador Ballet du XXe siècle, es va traslladar a Lausanne.

Obrirà la nit la nova coreografia de Gil Roman t’M et variatons… una proposta de nova creació on mestre i deixeble es retrobaran a l’escenari per dialogar a través del moviment. Un joc de paraules entre t’estimo, tema i variacions… un ballet en què els moviments es transformen en paraules adreçades a Béjart en forma de diari íntim inspirat en les seves cartes personals. Serà un repàs panoràmic des d’un punt de vista molt festiu.

A la segona part del programa, que porta per títol de Béjart fête Maurice, la companyia ret homenatge al mestre a través d’un ballet construït amb d’extractes d’algunes de les seves coreografies més íntimes i personals i fins i tot poc conegudes pel gran públic. Deu fragments de balls creats entre els anys 1977 i 1993, amb peces com 1789… et nous, que es va estrenar a París l’any 1989 en motiu del bicentenari de la Revolució Francesa o Patrice Chéreau (devenu danseur) règle la rencontre de Mishima et Eva Perón. Aquesta darrera coreògrafia es va estrenar a Brussel·les el 1988, una època en la que Maurice Bèjart ja s’havia traslladat a Lausanne, a finals dels anys vuitanta, i la companyia ja havia adoptat el nom de la ciutat. Els dies 6 i 7 de juliol, Béjart Ballet Lausanne rememorarà una era, un artista i també la humanitat que va caracteritzar al llarg de la seva vida al seu fundador. Dues nits d’una gran tendresa i reconeixement.

Abans de l’actuació de Béjart Ballet Lausanne es farà la tradicional recepció inaugural del Festival que ofereix la família Suqué – Mateu.

Amb l’actuació del Béjart Ballet Lausanne es posa en marxa la segona edició del Campus Peralada, un projecte del Festival que va néixer amb l’objectiu d’obrir les portes d’aquest esdeveniment al públic jove i de proximitat, donant accés a espectacles d’interès i a continguts restringits per al públic en general. El Campus s’ofereix com a plataforma perquè els futurs talents del territori puguin conèixer i viure en directe els processos d’assaig o els concerts i espectacles associats a les disciplines que estan estudiant. Aquest any s’ha incorporat l’experta col·laboració de professionals del món de la música i la dansa que dotaran de continguts pedagògics el Campus. Aquest dijous, quatre dels alumnes al Campus Peralada participaran a la classe de la companyia i també a l’assaig general que es farà a l’Auditori.