Continuen demanant fins a 19 anys i mig de presó al clan dels “Capirote”

♤ El fiscal continua demanant fins a 19 anys i mig de presó al clan preparat per ser una “multinacional” de la marihuana
El macrojudici contra 28 acusats, que va començar el 9 d’abril, enfila la recta final
ACN Girona.-Els integrants del clan Capirote, ubicat a l’Empordà i preparat per convertir-se en una “multinacional” de la marihuana, es continuen enfrontant a penes de fins a 19 anys i mig de presó. El macrojudici contra 28 acusats (inicialment 30 però un va morir i un altre processat està evadit de la justícia) enfila la recta final.

Aquest dilluns les parts han formulat les conclusions definitives. El fiscal sosté que al llarg del judici, que va començar el 9 d’abril, ha quedat demostrat que els integrants de la banda van cometre delictes com tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric o blanqueig de capitals. També subratlla que el clan funcionava com una organització, amb una estructura perfectament jerarquitzada amb els líders del clan, càrrecs intermedis i baixos. Segons el fiscal, el clan es dedicava a cultivar i traficar amb marihuana, que venien en gran part a compradors francesos. La trama, a més, es va dedicar a donar aparença de legalitat als diners aconseguits amb la droga adquirint immobles a nom d’algun familiar o fent ingressos de petites quantitats a comptes bancaris.