Controlat l'incendi forestal de Portbou

incendi_monica_lopez2

Al voltant de les set del matí els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Portbou. Un helicòpter s’ha incorporat a primera hora a les tasques per supervisar tota la zona. Recordem que tota la nit hi han treballat unes 25 dotacions dels bombers, a més de Mossos d’Esquadra i ADF.

Una veïna de la població ha explicat que el record del que va passar l’any 2012 ha tornat a planar sobre la població “era especialment esgarrifós sentir com cruixien els arbres cremant-se”. Els carrers del poble presentaven una inhabitual presència de gent de matinada pendents de l’evolució de les flames.

La superfície cremada podria arribar a les 20 hectàrees segons les darreres informacions provisionals.

L’incendi, que s’ha declarat poc després de la una de la matinada, ha començat al nord de Portbou, per sobre del quilòmetre 2 de la N-260 i ha progressat en acompanyat de tramuntana lleu. En un primer moment, els efectius dels Bombers, han prioritzat i controlat el flanc esquerre, que tenia més potencial. I, després les tasques d’extinció s’han concentrat en acabar de tancar el perímetre i controlat el flanc dret, que anava en direcció a mar.
Al lloc, han treballat un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Pompiers francesos. Es preveu que, al llarg del matí continuïn remullant i revisant el perímetre afectat amb 7 dotacions terrestres i el suport d’un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i 4 vehicles dels Pompiers.
En l’incendi també treballen una unitat de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona, efectius del cos d’Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil. A causa d’aquest incendi, segons el Servei Català de Trànsit, s’ha tallat la circulació de la N-260 a Portbou en els dos sentits de la marxa. I, a hores d’ara, es manté la restricció en aquest punt per facilitar les tasques d’extinció dels operatius.

Foto: Mónica López Gracia