Convocatòria del XII Premi Albert Compte i del XXIII Premi Josep M. Àlvarez

Per a treballs de recerca elaborats per estudiants de batxillerat en l’àmbit de les humanitats i el medi ambient

Aquest any, com a resultat de la col·laboració entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i la Institució Altempordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN) s’unifiquen per primera vegada en una sola convocatòria el Premi Albert Compte i el Premi Josep M. Àlvarez.

Poden concórrer a aquests premis els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat durant el curs 2012-2013. Els treballs presentats al Premi Albert Compte hauran de tenir una temàtica relacionada amb la Geografia, la Història i l’Art. Els treballs presentats al Premi Josep M. Àlvarez hauran de tractar temes relacionats amb la natura i el medi ambient. Es valoraran les propostes per a la millora de l’estat ambiental del nostre planeta en qualsevol dels seus àmbits: conservació del patrimoni natural (espècies i hàbitats), gestió dels residus, gestió de l’aigua, consum responsable, agricultura ecològica, mobilitat sostenible, energies renovables, arquitectura bioclimàtica, decreixement econòmic, etc.

Al marge dels complements gràfics i apèndixs documentals, els treballs tindran una extensió màxima de 100 folis DIN A4. Tots els treballs han de ser redactats en llengua catalana i s’han de presentar en format PDF a l’adreça info@iee.cat. El termini de presentació és fins el 31 de maig de 2013 a les 24.00 h. Es concediran un màxim de tres premis per als qui concorrin al Premi Albert Compte i tres més per als qui concorrin al Premi Josep M. Àlvarez. Hi haurà un primer premi de 350 euros i dos accèssits de 150 euros. El jurat estarà format per especialistes de les matèries, docents, representants de l’Ajuntament i, en el cas del premis d’humanitats i ciències socials, serà presidit pel professor Albert Compte.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mes de juny en un acte públic on es farà el lliurament dels premis als guanyadors. Per a més informació, podeu trucar els dimarts i dijous de 17 a 19 h. de la tarda a la seu de l’IEE al 972 500 012 o al 972 670 178, o adreçar-vos a info@iee.cat.