David Pujol: L’èxit s’assoleix quan tothom posa el seu gra de sorra…

colla-castellera-figueres-2018

· 99% de suport a la nova junta directiva de la Colla Castellera Figueres.
· Diversitat i participació en el societat alt empordanesa com eixos basics del nou
projecte de creixement casteller.

Aquest passat dissabte 17 de febrer la Colla Castellera de Figueres estava citada al seu local per escollir nova directiva.

L’assemblea ha començat amb un repàs de l’any 2017 fet per la directiva sortint. Un cop acabat el repàs s’ha donat peu a la presentació de la nova.

Aquesta presentació l’ha fet el candidat a president, David Pujol, i ha volgut començar aplaudint a la directiva sortint reconeixent els seus esforços, els seus èxits i les seves aportacions a la colla.
Tot seguit, ha començat el seu discurs. Un discurs basat en la obvietat de que l’objectiu principal per aconseguir la resta és que la gent de fora entri, conegui la colla i s’hi quedi.

Un dels primers eixos, i més importants que s’ha presentat del nou projecte ha estat la conservació de concòrdia interna i la diversitat social de la Colla, pilars impressindibles pel creixement i l’arrelament social. Conceptes que ens fan forts davant els reptes castellers i socials.

S’ha fet èmfasi en el concepte “utilitat social”. Objectiu clau que durant els pròxims 2 anys de candidatura es treballarà intensament la relació amb les entitats socials, culturals i esportives de Figueres i l’Alt Empordà, ja que es vol col·laborar i participar aportant doncs, visibilitat a la colla. Aconseguint ser referent i puntal de la vida alt empordanesa.

La Colla Castellera de Figueres vol fer la seva aportació social, transmetent els valors de cooperació, fraternitat, compromís i confiança. Valors arrelats al món casteller que es volen compartir com a eina de cohesió social.

Un dels projectes innovadors dins de la colla i que vol posar en marxa aquesta Directiva, és l’ús d’una App per organitzar als castellers i castelleres a l’hora de formar part de la pinya, tant en els assajos com en les actuacions. I, alhora, modernitzar i dinamitzar les relacions dels castellers i castelleres amb la colla.

Els liles volen compartir el seu local. Volen obrir les portes de la seva seu a les entitats d’arreu. Compartint el local municipal que regenten volen donar la oportunitat de col.laborar i ajudar el teixit associatiu de la ciutat.

Sent conscient que el creixement de Colla va associat a les finances i a les relacions amb el món públic i privat, s’ha deixat clar que han d’obrir noves relacions amb el Consell Comarcal i la Diputació de Girona, igual que amb el teixit empresarial de la comarca.

Finalment, el candidat a president acabava el discurs amb la frase: “L’èxit s’assoleix quan tothom posa el seu gra de sorra perquè només així, junts, podem aconseguir assolir els castells de 8”
El projecte va ser recolzat amb un 99% dels vots a favor, un ampli suport de la família lila cap a la nova Direcció i el seu projecte. Que incorpora David Pujol com a President, Josep Caimel com a Vice-president, Jordi Lozano com a Tresorer, Anna Font com a Secretaria, Laura Campmol com a responsable de Comunicació, Noemí Zuheros com a responsable d’Acció Social, Carles Delós com a responsable Logístic i Marc Campillo com a responsable de Mainada.