De professió valentes

valentes

Nom de la xerrada que ens van oferir tres dones que treballen actualment en professions de risc; l’Aurora Fontova (infermera d’urgències) la Maite Torres (mossa d’Esquadra) i la Laura Pou ( bombera). L’acte va tenir lloc el passat 14 de maig al Rocòdrom de Figueres.

L’acte organitzat per l’Associació XEC Empordà amb el suport de Promoció econòmica de l’ajuntament de Figueres va exhaurir les places limitades una vegada més. 30 assistents i van escoltar amb interès les explicacions i experiències de les tres professionals que treballen molt aprop nostre.

Ens van parlar sobre el que és per elles la valentia i el coratge cada una des de la seva pròpia visió, únicament el que feien era enfrontar-se a les seves pors i superar-les. Les tres ens van fer sentir la seva autèntica passió per la seva feina. Sinceres i emotives, properes i molt singulars. Ens van parlar de les pors i moltes vegades de la incomprensió per part de la família i els amics i que mai s’han sentit discriminades per ser dones en un espai preferentment d’homes.

Per acabar ens van respondre que les competències transversals que més s’identificaven eren el treball en equip, superació, comunicació, responsabilitat, adaptabilitat i capacitat resolutiva.

Tots plegats vam sortir un xic més conscienciats sobre la importància de gaudir de la vida però amb prudència

Agraïm l’assistència del públic assistent, a la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i a la direcció del Rocòdrom de la Plaça Europa (Zona Firal) per deixar-nos les seves instal·lacions.