Del 31 d’agost al 3 de setembre “Setzena edició de l’Acústica”

presentacio-acustica-2017

· La setzena edició de l’Acústica se celebrarà del 31 d’agost al 03 de setembre
· Un nou escenari a la plaça de la Palmera principal novetat de l’edició d’enguany
La passada edició va rebre més de 100.000 visitants, una xifra que establia un nou rècord d’espectadors per l’Acústica, que no ha parat de créixer des de la seva primera edició. Per aquest motiu i amb la voluntat que l’espectador gaudeixi de més confort al festival, una de les principals novetats serà la instal·lació d’un nou escenari a la plaça de la Palmera. La programació artística de l’Acústica i l’Acustiqueta es desvetllarà en el transcurs de les pròximes setmanes.

Nou escenari a la Plaça de la Palmera
Aquest nou espai permetrà esponjar públic dels dos escenaris principals: La Rambla i la Plaça Catalunya. També permetrà incorporar durant els dies de més afluència del festival, una nova programació d’artistes emergents o a punt de consolidar-se. D’aquesta manera creixerà el nombre de concerts programats de nou a catorze diaris divendres i dissabte.

La plaça de la Palmera és un espai molt significatiu per la ciutat de Figueres, ja que l’Embarraca’t”, un dels principals esdeveniments de les Fires de la Santa Creu dirigit a públic jove, es va iniciar en aquest espai sota el nom de “La Palmera Canyera”. Molts dels impulsors d’aquesta iniciativa ara són persones reconegudes del món de la política o de la cultura catalana. A més, en aquesta plaça també s’hi troba la casa de Salvador Dalí un dels edificis més emblemàtics i amb més projecció de la ciutat.

Es mantenen els “Concerts de la Balconada”, la zona de Food Trucks i s’amplia el Market
A més d’aquest nou espai, se seguiran potenciant els concerts de la balconada de la Plaça Josep Pla, un escenari original molt ben rebut pels artistes que hi van actuar i pel públic. La zona de Food Trucks es tornarà a ubicar a l’extensió de la Plaça Catalunya i el Market es tornarà a celebrar a la Plaça Doctor Ernest Vila. S’està treballant per poder-lo ampliar, a causa de l’èxit de la passada edició.

Espot per promocionar l’edició d’enguany
L’Acústica és un dels pocs festivals urbans que existeixen a casa nostra. La integració de l’espai de la ciutat de Figueres al festival és un dels atractius de l’esdeveniment. Venir a l’Acústica és veure concerts però també és viure una experiència on pots visitar un market, prendre un còctel en un espai privilegiat, menjar en una zona de Food Trucks a l’aire lliure, veure concerts de tarda, comprar en una fira del disc de col·leccionista…

El percentatge de públic que ve a gaudir de l’Acústica com a marca que inspira confiança sense saber quina programació hi haurà, ha anat creixent als darrers anys, com demostren els darrers estudis d’impacte econòmic on quasi un 50% ve atret per la prescripció de la marca Acústica i no per la seva programació artística.