Demanen la dimissió del Conseller Comarcal del PP

parra-pp-Vilafant

El passat diumenge 25 de març, el regidor a l’Ajuntament de Vilafant i conseller comarcal del Partit Popular, José Francisco Parra Gallardo va fer uns comentaris de caire feixista a les xarxes socials.

L’escrit que el senyor Parra va penjar a Facebook deia:
Mientras tenemos políticos payasos de poca monta que aprovechan cualquier acto ludico-festivo para defender delincuentes, Alemania trinca al fugado. Se repite la historia… los alemanes nos entregan de nuevo a un cobarde delincuente huido de la justica española.
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!

El conseller comarcal va tractar de pallassos els tres regidors d’ERC de l’Ajuntament de Vilafant, que en el marc de la inauguració de la Fira del Conill i fent ús de la seva llibertat d’expressió, van mostrar pancartes denunciant la repressió de l’Estat Espanyol i demanant la llibertat dels presos polítics.

En el seu escrit, el senyor Parra compara la detenció que la policia Alemanya va fer aquest diumenge, amb la detenció per part de la GESTAPO del President Companys el 1940. En aquests comentaris, Parra parla de l’exili del President Companys, com d’una fugida de la justícia espanyola. De la justícia de la dictadura franquista, per tant. A més, utilitzant la primera persona del plural, es posa al costat dels feixisme espanyol que va afusellar el President Companys el 15 d’octubre de 1940.

Finalment, l’ultima frase del document, fa referència a la primera estrofa de l’himne alemany, frase molt utilitzada durant el III Reich. Actualment, l’himne oficial de la República Federal d’Alemanya, ha eliminat aquesta frase que literalment vol dir: Alemanya per sobre de tot , per les seves ressonàncies nazis.

Parra, no és la primera vegada que fa manifestacions masclistes, racistes, homòfobes i incitant a la violència a les xarxes socials. Precisament, l’Ajuntament de Vilafant en ple en va votar la seva retractació el passat 20 de setembre de 2017.

Per tot això, el grup d’ERC al Consell Comarcal, proposem al ple l’adopció dels següents
acords:

  1. La dimissió del senyor José Francisco Parra Gallardo dels càrrecs de regidor a l’Ajuntament de Vilafant i de membre del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
  2. Fer arribar aquesta resolució a la direcció del Partit Popular de Catalunya, perquè prenguin les mesures que creguin pertinents envers qui és el President del PP a la comarca de l’Alt Empordà.