Des de Guanyem Figueres volem donar el nostre punt de vista sobre els resultats de les eleccions municipals i quina lectura política en fem.

foto-5-guanyem

Pel que fa als resultats, és evident que no són els que esperàvem, més tenint en compte la configuració de l’Ajuntament. La nostra candidatura no ha sabut guanyar-se la confiança de les persones que han anat a votar i sembla que la ciutadania de Figueres ha decidit seguir fent confiança a l’actual Govern de l’Ajuntament, tot i la situació en que es troba Figueres. Pensem que aquestes eleccions municipals han estat molt condicionades per d’altres eleccions (europees i generals especialment) i per la política de la por que s’ha fet des d’algunes instàncies.

En resum, la gent pensa que la solució a l’actual problemàtica de Figueres és un Govern que creiem fermament que n’és culpable. També volem fer palès que estem contents per la victòria de les esquerres a la ciutat, per la victòria per part de forces sobiranistes i per la no entrada de l’extrema dreta al consistori.

Tanmateix, donem especial rellevància a la pujada de participació que hi ha hagut a la ciutat, especialment la del barri del Culubret. Sempre celebrarem que la ciutadania de Figueres participi en unes eleccions, però volem aprofitar aquesta ocasió per seguir reclamant dues coses: la primera, que s’obrin molts més espais de participació ciutadana en què els veïns i les veïnes de Figueres puguin decidir temes que les afectin i no ho facin només cada quatre anys, i en segon lloc, que tots els veïns i veïnes de la ciutat tinguin dret a vot en les eleccions municipals, només així els resultats electorals seran representatius per a totes les persones que visquin a Figueres.

En vistes del comentat anteriorment, des de Guanyem Figueres som conscients que ens pertoca una funció essencial dins l’Ajuntament, seguir denunciant totes les injustícies que passin a la ciutat de Figueres i ser la veu de tota la gent oblidada per aquest Govern. Així, tot i tenir un sol regidor, que òbviament no és la força amb la que volíem entrar a l’Ajuntament, creiem que el nostre paper serà crucial per impedir que es segueixin fent polítiques que s’oblidin de la major part de la ciutat i que només beneficiïn a una minoria.

Tot i això, com bé hem anat repetint al llarg de la campanya nosaltres ja hem guanyat. Al crear aquest projecte vam deixar molt clar que fèiem una aposta arriscada i que mirava molt més enllà d’aquestes eleccions. Guanyem Figueres vol esdevenir una eina de transformació social a la ciutat i l’Ajuntament només és un cavall de batalla més, imprescindible i que volíem jugar-hi un paper important, però un més al cap i a la fi. Les candidatures que ens vam unir per a crear aquest projecte vam fer una aposta valenta, essent molt conscients que per a transformar la realitat necessitem transformar-nos, qüestionar-nos i repensar-nos a nosaltres també.

Per això, amb el poc temps que teníem per a fer aquestes eleccions vam decidir sortir de la zona de confort i quan dèiem que ja havíem guanyat és perquè davant una situació tant precària a Figueres necessitàvem fer una aposta tant valenta com aquesta.

Finalment, volem deixar ben clar que Guanyem Figueres ha vingut per quedar-se. El projecte pren ara més sentit que mai, i és que només des d’espais on es compti amb tothom, que siguin des de baix i que posin les persones al centre de la política podrem revertir la situació de la ciutat. És per això, que des de Guanyem hem repetit que les eleccions eren el tret de sortida, perquè el que ve ara és la feina més valuosa, la de sumar més gent al projecte. Ara ens toca anar a cada racó de la ciutat de Figueres i teixir, crear i conviure. Perquè només si som capaços de tenir uns veïns i veïnes que lluitin i exigeixin els seus drets podrem Guanyar la ciutat.

Les eleccions només són la primera pedra, ara ens queden quatre anys per construir una nova Figueres més digna, més justa i on tothom hi tingui cabuda.