Detenen a Figueres un home acusat de pertànyer a l’Estat Islàmic

jihadista

Segons el ministeri de l’Interior, la detenció, s’ha fet arran d’una ordre d’arrest de les autoritats holandeses i després que es detectés que l’home havia tornat de Turquia

La Guàrdia Civil, sota les ordres de la Fiscalia i el jutjat d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, ha arrestat aquest divendres, a Figueres, un ciutadà d’origen marroquí amb documentació holandesa per pertànyer a l’Estat Islàmic. Segons ha informat el ministeri de l’Interior, la detenció s’ha dut a terme arran d’una ordre d’arrest de les autoritats holandeses i després que es detectés que el detingut havia tornat de Turquia.

La detenció l’han fet agents de la prefectura d’informació de la Guàrdia Civil i del grup d’informació de Girona del mateix cos, en una operació conjunta amb les autoritats holandeses i la participació de serveis d’intel·ligència de diversos països. Segons fonts ministerials, els contactes han estat continus per intentar localitzar el presumpte retornat i detenir-lo davant la possibilitat que el seu retorn estigués motivat per l’interès de dur a terme alguna acció a Europa. Actualment els investigadors intenten determinar el grau de radicalització que tenia el detingut, els seus possibles vinculacions a Europa, les activitats que ha pogut estar realitzant a favor de Daesh i quin era el seu propòsit des que va arribar a Espanya. També investiguen perquè, en tornar de Turquia, ho ha fet a Catalunya i no a Holanda.

En la localització del presumpte jihadista ha estat clau la col·laboració de la Policia Local de Figueres amb la Guàrdia Civil, cosa que demostra la necessitat de “la màxima implicació de tots els cossos policials i serveis de seguretat per fer front a aquesta amenaça”, segons el ministeri. Des que el nivell d’alerta terrorista va arribar a 4, el gener de 2015, s’han detingut 181 presumptes jihadistes a tot l’Estat.

 

Foto: (Arxiu – Guàrdia Civil) Imatge d’agents de la Guàrdia Civil quan van detenir a Ceuta a dues persones afins a l’organització terrorista DAESH

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista