Diada de Sant Pere de la Colla Castellera de Figueres

Cronica-Sant-Pere-2019

QUI NO ARRISCA NO PISCA!!
I es que avui, dia 7 de juliol de 2019, els Merlots de Figueres ho portaven tot a plaça, portaven el 5d7, el 2d7, el 4d7a i finalment un pilar de 5.

Fotografies: https://flic.kr/s/aHsmESQZXa

Anys enrere aquests castells en aquestes dates era impensable, però aquest any els liles han anat treballant i suant assaig rere assaig, per tal de dur-los ben aviat a plaça.

Hi havia molts nervis, no ho negarem. I aquests nervis s’han reflectit en el primer castell, el 5d7, un castell segur però tremolós, també contava amb alguna estrena, fet que incrementava aquests nervis dels que parlàvem. Tot i això, amb fermesa l’han descarregat.

La segona ronda era la potent, era aquí on si hi havien nervis havien d’aparèixer i afectivament des de la pinya fins l’enxaneta els podien sentir.
Ha anat pujant, segons, terços, quartes, dosos, acotxadora col·locadíssima, enxaneta a punt… i el castell ha fet llenya.
Semblava ben bé que la portaven, l’havien treballat molt a assaig, l’havien passada però com tot casteller/a sap, a plaça sempre és diferent.

Tot i això, els liles s’han aixecat, amb algunes baixes, les quals estan estables, i han pogut portar un 3d7 i un 4d7 ben tranquils, calmats, forts i valents.

I el més important, amb la mateixa mainada que anteriorment havia caigut per primera vegada, els Merlots tenen una mainada que val or!

Finalment, un gran pilar de 5 com estava previst, que deixava als liles amb un final prou satisfactori, però no és suficient, així que a la pròxima, aquesta torre, aquest 2d7, serà lila.

Colles convidades:

Experxats de l’estany: pd4, 4d6a, 3d6a, 3d6, pd4.