Diafragma Figueres – Xerrada fotogràfica amb Xavier Moliner i Milhau

banner-xerrada-fotografia-xavier-moliner-figueres-2013A LA CATE, EL DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE, A LES 20:15 H.
Xavier Moliner i Milhau
. Dr. En Història de l’Art per la Universitat de Girona, professor associat d’Expressió Gràfica Arquitectònica als estudis d’Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la UdG i finalment professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.


xavier moliner i milhau - figueres-2013A part de la vessant docent desenvolupo de forma professional la meva activitat de disseny i fotografia a través d’Espai Androna, empresa que vam crear amb la meva companya i on desenvolupem entre altres projectes d’arquitectura efímera.

-Actualment estic treballant en un projecte que feia molt temps que tenia al tinter. L’he engegat fa molt poc, abans de l’estiu i encara l’he d’explorar a fons. Després de fer la Tesi doctoral, on hi havia una part dedicada a la història de la fotografia, em va intrigar molt aquells orígens de la fotografia i aquells fotògrafs que es prenien el temps per fotografiar a calma, per qüestions de purament tècniques que no els permetien anar més de pressa.
Per aquest motiu en aquests moments estic treballant amb la tècnica de la fotografia estenopeica combinada amb la captura digital. M’he construït la càmera, un autèntic artefacte! El qual en aquests moments m’està donant resultats més que satisfactoris.

-És difícil dir que t’impacta visualment en aquests temps que corren on ens trobem inundats per tantes i tantes imatges. Per aquest motiu en aquests moments el meu cap intenta centrar-se en treballs fotogràfics més pensats i pausats, amb una base sòlida i un alt contingut de reflexió

xerrada-fotografia-xavier-moliner-figueres-2013