Dizaina convertirà la Rambla de FIgueres en una gran platja

dizaina-beach-edition-figueres-2015

El mercat de dissenyadors independents es farà el dissabte 4 de juliol i reunirà prop d’una cinquantena d’expositors

La quarta edició de Dizaina convertirà, dissabte 4 de juliol, la Rambla de Figueres en un espai de venda de disseny professional ambientat amb temàtica estiuenca i mediterrània, amb gandules, para-sols i sorra, tot plegat per transformar el centre de la ciutat en una gran platja. Aquest any, hi haurà 48 de marques de diferents àmbits, com ara la moda, complements i joieria. Com a novetats, hi ha haurà un expositor de joguines de fusta, Little Wood, i un altre de joguines de suro procedent de Barcelona. La meitat d’aquests dissenyadors són de Barcelona i un 47% de les comarques gironines i moltes d’elles hi participen des de la primera edició. “El fet que marques de disseny consolidades vulguin repetir cada any en Dizaina demostra el seu èxit”, han explicat les promotores del mercat de dissenyadors. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Manel Toro, ha destacat la professionalitat d’aquest certamen i el seu creixement des de la primera edició. “El següent pas és la internacionalització de Dizaina”, ha dit.
La fira començarà a les 10 del matí i s’han programat concerts i tallers. Concretament hi haurà cinc concerts amb Tape on me, Two cats, Aq-Sticks, Merkado negro i Ràdio cassette night. Pel que fa els tallers, hi haurà uns destinats a un públic infantil i familiar com ara el permanent sobre el dibuix en moviment a càrrec de Pepon Meneses i d’altres com el de galetes creatives, de contes musicals infantils, de maquillatge infantil i el de disseny de figures marines amb feltre, a càrrec de Montse Cufí. Pel que fa les propostes per adults, hi ha un workshop d’il·lustració amb Maria Herreros, un taller de disseny de biquinis , una tertúlia i presentació del llibre Working happy, de Txell Costa i una taller de galetes creatives a càrrec de Bimba’s cupcakes.
Un dels apartats més específics i distintius de Dizaina és el de padrins. Enguany, hi ha quatre professionals en el món del disseny que apadrinaran a joves dissenyadors. Aquest són Celia Vela, Dídac Lee, María Herreros i Txell Costa.
Dizaina també té una vessant més solidària i com va passar l’any passat sortejarà tres lots amb elements i objectes de disseny que les marques participants han donat voluntàriament. Tot el que es recapti de la venda de les butlletes –que es posen a la venda dilluns- anirà destinat al Grup Iris, format per dones afectades de càncer de mama i que tenen com a objectiu donar suport a les dones diagnosticades amb aquesta malaltia. El sorteig es farà entre les 7 i les 8 de la tarda del dissabte 4 de juliol.

dizaina-web-9383

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista