Dona Dóna Alt Empordà ofereix una xerrada sobre sexualitat i Lactància

dona-dona-figueres-2019

Coincidint amb la proximitat del dia de la dona treballadora, l’associació Dona Dóna Alt Empordà ha organitzat una xerrada per parlar de lactància i sexualitat.
Una trobada que servit per reivindicar que les dones tenen dret al plaer també després de ser mares. Una xerrada gratuïta oberta a tothom a la oficina jove de l’Alt Empordà.

L’entitat figuerenca ha organitzat aquesta activitat que també dóna resposta alguns dels dubtes i qüestions que preocupen a les usuàries del grup de suport a la lactància que Dona Dóna Alt Empordà ofereix cada primer i tercer divendres de mes al centre cívic Creu de la mà. Una trobada on ha parlat la psicòloga i sexòloga, Gisela Rodríguez i que servit per trencar amb prejudicis com que el coit és la única expressió de la sexualitat. “Lactància i Sexualitat són dos conceptes importants ja que en el nostre ideari social aquests dos conceptes estan separats, tenim un model on la reproducció està separada de la sexualitat, quan en realitat no és així”, ha explicat la ponent d’aquesta xerrada.
Durant la xerrada s’ha parlat d’embaràs, part i maternitat, en general, ja que formen part de la sexualitat i cal parlar-ne. Rodríguez també ha parlat de la importància de la comunicació assertiva amb la parella. També s’ha reivindicat que totes les dones tenen dret al plaer i també després de ser mares i per això cal desterrar la idea de la mare pura que no ha de tenir desig sexual.
Una sexualitat que va canviant, ja que després del part la dona reneix també com a mare incorporant molts canvis, entre els també en la sexualitat.