El bon humor uneix i emociona a Figueres

· Els veïns del barri de Sant Joan acullen, per primer cop, teatre al carrer
La programació d’aquesta 10ª edició del Festival Còmic de Figueres ha omplert d’humor els carrers i teatres de la ciutat i en el cas del barri de Sant Joan, amb especial emoció. Ahir dissabte va tenir lloc una experiència única entre el públic que es va reunir a l’escenari d’aquest barri de la perifèria de Figueres, acollint per primera vegada una proposta d’aquestes característiques.

Els veïns de la comunitat gitana del barri de Sant Joan van rebre ahir dissabte amb molta il·lusió la proposta programada pel Festival Còmic en aquesta desena edició. A prop de 300 persones es van reunir al pàrquing del carrer Doctor Fleming, on va actuar la companyia BotProject amb un espectacle d’acrobàcies aèries que va fer riure a grans i petits. Entre els assistents es trobaven els veïns del barri i gent vinguda d’altres racons de la ciutat i tots coincidiren a destacar la importància i la necessitat d’aquesta iniciativa de caràcter integrador que la organització del festival ha programat aquest any.

L’Ajuntament de la ciutat va valorar molt positivament la iniciativa i va donar suport a l’activitat. L’humor dels internacionals The Umbilical Brothers també va impressionar dissabte a la nit al públic del Teatre El Jardí que va exhaurir les seves localitats per rebre al duet còmic australià. Els artistes, que ja havien actuat al Festival Còmic de Figueres l’any 2009, van tornar a la capital empordanesa per oferir un espectacle únic al país, amb el millor del seu repertori. D’aquesta manera, els humoristes, que també van assistir de públic als diferents espectacles de la programació, es van sumar a la celebració del desè aniversari del festival.

El clown Leandre va omplir la grada de l’Espai Citroën de plaça Catalunya amb el seu espectacle ¨Rien à dire¨ amb el que va crear una increïble complicitat amb el públic que només algú amb el seu univers imaginari i virtuosisme és capaç d’oferir.
En Marc Martínez, per la seva part, ho va donar tot a l’escenari del Teatre El Jardí, davant una platea entregada que es va deixar transportar a la infantesa dels anys 80, a través de l’humor i les hòsties que
rememora l’actor amb el seu àcid i intens monòleg “Mal Martínez”.
Diumenge serà la darrera jornada del festival, un llarg cap de setmana ple de bon humor que clourà la seva programació amb “Trams” de Marcel Tomàs a l’Espai Citroën i l’espectacle “Aga-Boom” de la companyia del veterà clown rus Dimitri Bogatirev, que arriben a Figueres directes de Las Vegas, on estan instal·lats després de treballar durant anys amb el Cirque du Soleil. fotografia: festival còmic