El candidat d'ERC Albert Testart es compromet a derogar les modificacions salarials aprovades per CiU durant l'últim ple

figueres-testart_2933-AE“Pactarem amb els treballadors qualsevol canvi d’aquest tipus. Sempre de forma negociada i dialogant. Sense saltar-nos la legalitat,” ha dit el republicà
El candidat d’ERC a Figueres, Albert Testart, es compromet a derogar les modificacions salarials aprovades per CiU durant l’últim ple, contra les quals s’han mobilitzat els treballadors de l’Ajuntament figuerenc. Testart assegura: “Si ERC forma part del pròxim govern municipal, derogarem aquestes modificacions salarials. I pactarem amb els treballadors qualsevol canvi d’aquest tipus. Sempre de forma negociada i dialogant. Sense saltar-nos la legalitat”.

Segons Testart, CiU ha actuat “amb improvisació i males maneres” a l’hora de modificar els complements de productivitat dels treballadors municipals. Testart remarca: “No es poden aprovar a raig uns complements específics, quan són matèria de negociació col·lectiva. Tampoc no es poden aplicar uns plusos de productivitat sense un acord sindical, ni sense una conciliació extrajudicial. Aquesta productivitat, d’altra banda, hauria d’anar lligada a uns objectius i no a unes funcions concretes, com es vol fer”. Albert Testart fa aquestes manifestacions dins l’article La Marta no vol parlar amb els treballadors, publicat en el seu blog alberttestartwordpress.com.

Dins el text, Testart també considera que els responsables de l’alcaldia i la regidoria de personal “han de canviar, amb urgència, les formes i les actituds amb què maltracten els servidors públics. No es poden negociar les relacions laborals sense respectar els procediments dels convenis col·lectius. I no es pot dirigir una administració com l’Ajuntament de Figueres sense escoltar els seus treballadors, que tenen un coneixement directe dels problemes dels ciutadans que falta a molts càrrecs electes”. Testart, que se solidaritza amb les mobilitzacions de protesta dels treballadors municipals, afegeix: “Voler exercir un control polític o partidista d’una administració pública, que és de tots, és anar en contra de les essències més elementals de la democràcia. I a l’Ajuntament de Figueres, sota una màscara propagandística de millora i eficiència, s’hi ha imposat un estil de direcció antic, rígid i totalment improductiu per als ciutadans”.