El Circ Charlie Rivel tanca avui les seves portes i finalitza la Temporada d’Or del Circ de Qualitat a Figueres

figueres-fires-2015-estrena-mundial-circ-rivel

De maig 2014 a maig 2015, Figueres s’ha consolidat internacionalment com a nova Capital del Circ mercès a l’excepcional acollida de les diverses activitats programades:

  • Avui acaba la seva sèrie de 19 representacions el Circ Charlie Rivelcoincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu de la Ciutat. En total han passat per la Carpa de la Plaça de Catalunya un total de 10.539 espectadors que han quedat fascinats per la qualitat i elegància de l’espectacle i confort de la nova instal·lació. La nova carpa ha estat concebuda per a formar part del complex de La Ciutat del Circ.
  • Tot just fa 2 mesos concloïa la 4a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueresamb un èxit artístic i de públic sense precedents: 30.412 espectadorsompliren a vessar les 14 funcions de la nova gran carpa sense columnes del Recinte Firal. En el marc del Festival, l’exposició del circ miniatura més gran del món rebia 6.552 visitants. Posteriorment, la maqueta fou inclosa en el catàleg de la col·lecció de Circus Arts Foundation.
  • Avui fa un any es tancava la Mostrad’Art Floral “Flors de Circ” que varen visitar 18.527 persones consolidant-se com l’exposició temporal amb més èxit de la historia de la ciutat. La mostra serví per mostrar la recent adquisició per Circus Arts Foundation de la rica col·lecció de cartells de la família Fernández – Ardavín. Aquelles mateixes fires de 2014 es va presentar l’associació Amics del Festival del Circ.

Balanç

Resumint, d’una banda, sumant els visitants a les 2 exposicions d’entrada gratuïta i als 2 espectacles, 66.030 persones han pogut impregnar-se de la màgia del circ a Figueres i, d’altra banda, el projecte de la Ciutat del Circ ha consolidat part dels seus actius principals: carpa i col·lecció.

Futur

Les properes activitats per a la promoció del circ internacional de qualitat a casa nostra es viuran fora de Figueres: primer la instal·lació de la nova carpa fins el mes d’octubre per acollir la nova producció “Super Circus” a Santa Susanna (Maresme) i, després, la nova edició del Gran Circ de Nadal de Girona per a finals de desembre.