EL CONSELL PRESENTA UNA EXPERIÈNCIA D’INTEGRACIÓ SOCIO-EDUCATIVA EN UN SEMINARI INTERNACIONAL

La iniciativa es va desenvolupar el curs passat a la Jonquera entre adolescents d’origen marroquí.
logo-inclusio-alt-emporda-2013Aquesta setmana professionals de l’equip Tècnic d’Inclusió i de l’equip del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà han participat en el  seminari “Entre escola i treball, el valor dels joves immigrants per al creixement i la cohesió social” del projecte Labour Plus a la ciutat de Padua (Itàlia), organitzat per  la província de Padua en tant que soci del projecte europeu.

En concret, la coordinadora del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal., Laia Albareda, va presentar l’experiència de treball feta a La Jonquera que tenia com a objectiu la integració socio-educativa de les adolescents d’origen marroquí. Aquest projecte,  coordinat per  l’equip de mediadors interculturals de l’àrea de Benestar, es va posar en marxa el curs passat. L’experiència de l’Alt Empordà es va presentar en el transcurs d’una taula rodona en la qual també es van explicar altres actuacions dutes a terme per la ciutat de Nieuweigen (Països Baixos) i per la ciutat de Padua (Itàlia).

labour-plus-consell-comarcal-alt-empordaEl projecte Labour Plus,  que serà actiu fins l’any 2015, té com a finalitat intercanviar experiències a nivell europeu i dissenyar una eina d’integració laboral per millorar la situació sociolaboral de la població d’origen immigrant. La xarxa de treball del projecte Labour Plus, en què l’àrea de Benestar coordina el contingut del projecte, està integrada per 11 socis europeus i es  va posar en marxa l’any passat.

El seminari va incloure diverses reunions tècniques i de treball del projecte orientades a dissenyar una eina d’intervenció específica i concretar els projectes-pilot que es desenvoluparan en alguns territoris dels països participants, així com sessions de treball específiques sobre prevenció de l’abandonament escolar dels joves d’origen immigrant.

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal ha coordinat i elaborat el primer informe del projecte centrat en l’anàlisi de 22 bones pràctiques d’intervenció dutes a terme en els països dels socis del projecte, un treball que ha estat orientat a detectar experiències reeixides i d’interès comú per al projecte.

www.altemporda.org