El figuerenc Mateu Pujolràs guanyà el I Concurs de Garnatxes Casolanes organitzat per la DO Empordà

CONCURS_VI_DOLC-figueres-2017

El figuerenc Mateu Pujolràs ha estat el guanyador del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà. El guanyador ha obtingut el guardó per una garnatxa elaborada en un bota de més de 60 anys que va heretar del seu pare. Com a premi, el figuerenc s’ha endut una bota de castanyer i un lot de vins de la DO Empordà lliurats pel president de la Comissió Tècnica de la DO Empordà, Toni Roig, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

Una desena de particulars de l’Alt i el Baix Empordà van participar en aquesta primera edició del concurs que té com a objectiu posar en valor aquestes tradicionals elaboracions casolanes, propiciar-ne l’elaboració i fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes.

El lliurament del premi va tenir lloc durant la tercera edició de la Jornada Vi Dolç Empordà, celebrada dissabte a la tarda a la Rambla de Figueres. La jornada va incloure tres sessions de maridatge de vins dolços amb tapes salades i dolces a càrrec del sommelier Joan Benjam i una fira de degustació en la què van participar una desena de cellers. Tot i la pluja que va caure de manera intermitent durant tota la tarda de dissabte, unes 500 persones van participar en les activiats de la jornada.