El paraguaià Axel Bachmann participarà en el XVI Obert Internacional d’escacs de Figueres ‘Miquel Mas’

GM Axel bachman

El GM paraguaià Axel Bachmann ja fa unes setmanes que ha confirmat la seva participació i serà, juntament amb l’armeni Karen Grigoryan i amb el georgià Levan Aroshidze, el gran favorit per endur-se el títol

El XVI Obert Internacional d’escacs de Figueres ‘Miquel Mas’, comptarà enguany amb una estrella de primer nivell mundial: el paraguaià Axel Bachmann. Amb 2623 punts d’Elo Fide, és el jugador més fort que mai hagi jugat l’Obert de Figueres. Actualment ocupa el lloc nº 156 del món i el 20è del continent americà. És el campió del Campionat Iberoamericà 2014 i del fortíssim Obert de Capelle La Grande 2014 entre molts altres tornejos. No és la primera vegada que visita el nostre país, de fet, fa uns mesos ha estat jugant la Lliga Catalana d’Escacs amb el Club d’Escacs Mollet de Divisió d’Honor, totalitzant 4,5 de 5 possibles i essent el jugador amb més Elo Fide que ha disputat la Lliga. Les dues vegades que s’ha enfrontat amb el jugador de l’elit mundial Hikaru Nakamura –actual nº 4 del món amb 2814 d’Elo Fide-, ha aconseguit entaular les dues partides.
Altres 11 titulats internacionals acompanyaran els grans mestres esmentats –tot i que encara se’n podria incorporar algun més-. Quan encara falten 8 dies per l’inici del torneig, ja s’ha superat amb escreix la xifra d’inscrits de l’any anterior, amb un total de 110 inscrits. Com en els darrers anys, el torneig es disputa de l’11 al 18 d’agost al Castell de Sant Ferran, amb tres grups, l’A i el B dividits pel nivell dels participants, i el C, que constitueix el IV Obert Infantil sub12.
En el total dels tres grups es repartiran més de 5.100 euros en premis. L’Obert es jugarà cada tarda a les 16:30 h, excepte la doble ronda del dissabte 15 i la darrera ronda, que es disputarà el dia 18 a les 9:30 h. El grup C  es disputa del 15 al 18 d’agost.
Els 5 primers taulers es podran seguir en directe per internet a través de la web del club www.escacsfigueres.com o de la web de la Federació catalana d’escacs www.escacs.cat. Els grups A i B formen part de la 12ª edició del Circuit Català d’Oberts Internacionals.
L’àrbitre principal serà l’AI (àrbitre internacional) madrileny Eduardo López, ajudat per Vladimir Zaiats.

Campionat Territorial d’Escacs Actius de Figueres
Abans de l’inici de l’Obert, concretament el diumenge 9 d’agost, el Club d’Escacs Figueres organitza la tercera prova del Campionat Territorial d’Escacs Actius. El torneig es disputarà a partir de les 10.00 h del matí i durant tot el dia a la mateixa seu de l’Obert Internacional. El títol de campió territorial sortirà de la suma dels cinc millors resultats que un jugador obtingui en el total dels vuit tornejos dels que consta el circuit.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista