El perfil del tuitaire: home jove, amb alt poder adquisitiu i estudis superiors

Silvia_Martinez_Martinez

A Twitter, les dones són més educades i més actives que els homes
L’any 2014, la Reial Acadèmia Espanyola va incloure el mot tuitero en el diccionari. Avui, a Espanya, hi ha sis milions d’usuaris de Twitter, dels quals el 64% són homes i el 36%, dones, segons l’estudi We Are Social del 2019. Aquesta xarxa és la cinquena més activa per als espanyols i la sisena aplicació amb més usuaris mensuals actius. El 12 de març se celebra el Dia del Tuitaire i, amb motiu d’aquesta data, l’experta Sílvia Martínez, directora del màster de Social Media: Gestió i Estratègia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), analitza el perfil dels usuaris d’aquesta xarxa: com són, per què els agrada Twitter i de què parlen.

«El perfil majoritari del l’usuari de Twitter a l’Estat espanyol es correspon amb el d’un adult jove, per sobre dels 24 anys, i encara que hi ha prou paritat de gènere, estudis recents apunten a un percentatge superior d’homes en aquesta plataforma social. Una altra característica important és l’elevada presència d’usuaris amb estudis superiors i amb un alt nivell adquisitiu», detalla Martínez. Segons l’estudi del 2018 de Media Kantar, News, Media & Influence on Twitter, on s’hi van incloure usuaris de Twitter a Espanya, dos de cada tres persones que fan servir aquesta xarxa tenen estudis superiors, i el 40% té un nivell adquisitiu per sobre de la mitjana.

Aquest és un dels aspectes més sucosos per a les marques presents a les xarxes: són marquistes, influents i tenen poder adquisitiu. «Això els converteix en un perfil molt interessant per als anunciants, que poden dirigir el seu missatge a uns compradors que tenen capacitat per a fer efectiva la compra», explica Martínez. En aquesta línia, l’estudi de Kantar Media afirma que al 73% els agrada donar la seva opinió sobre les coses que coneixen o els interessen, en comparació amb el 64% de la població en línia. A més, el 64% assenyala que els seus amics i familiars els demanen consells de compra, enfront del 46% de la població en línia. I el 57% dels usuaris de Twitter està disposat a pagar més per productes i serveis de més qualitat que la població en línia.

Per què són presents a Twitter?

«Entre les raons que porten els usuaris a ser presents a la xarxa hi ha principalment la possibilitat d’estar informats en temps real i en el moment en què té lloc la notícia», afirma Martínez. Aquest és l’argument principal per al 69% dels usuaris diaris, segons l’estudi de Kantar Media. A més, la percepció que es té de la plataforma és que permet consultar notícies perquè es difonen més ràpidament (70%), es poden seguir esdeveniments en temps real (68%) i veure diferents òptiques d’una mateixa història (67%).

Precisament, les raons principals per a utilitzar aquesta xarxa —la immediatesa i la possibilitat de conversar— continuen sent clau pel que fa al valor afegit de la plataforma. «La influència de Twitter va més enllà de la plataforma; aconsegueix ràpidament, primer, situar un tema nou i donar a conèixer una novetat, arribar a molta gent i, en alguns casos, portar-la a l’esfera pública», explica Martínez.

L’ampliació a 280 caràcters aconsegueix augmentar l’ús del «gràcies» i del «si us plau»

L’any 2017, la xarxa va ampliar l’extensió de les piulades a 280 caràcters. Segons dades de Twitter España, durant aquest temps ha continuat prevalent la brevetat; s’usen 35 caràcters de mitjana per tuit. «L’ampliació ha facilitat que les explicacions incorpori més informacions. A més, juntament amb la possibilitat de crear fils, s’habilita crear una narració, una línia argumental i animar la conversa. Tot i això, cada vegada més els usuaris experimenten amb l’ús de combinacions de text amb altres formats, com ara fotografies, gifs animats, vídeos o emoticones per a expressar-se», afirma Martínez. De moment, gràcies a aquesta ampliació, les formes a la xarxa han millorat i es fan servir expressions més educades: el «gràcies» ha augmentat un 62%, i el «si us plau», un 30%.

Les dones fan més piulades que els homes

Un estudi de Beevolve del 2012 afirma que, en relació amb el nombre de missatges enviats i d’interaccions, les dones fan més tuits que els homes. La mitjana es repartia en 610 piulades escrites per dones i 567 per homes. «En termes generals, passa també en la resta de plataformes. Encara que hi hagi una presència menor d’usuàries, les dones fan un ús més intensiu de les xarxes, hi passen més temps i són més actives», assenyala Martínez. «Això es pot explicar perquè l’objectiu principal de les xarxes és relacionar-se amb amics i família, i les dones tenen més tendència a ser líders més socials: coordinar i organitzar reunions socials, mantenir els contactes, etc.», puntualitza.

També hi ha diferències de gènere en relació amb el comportament a la xarxa. Per a l’experta, les dones estan molt més exposades a rebre reaccions negatives masculines o desqualificacions de gènere, insults i paraulotes. «En aquesta línia, l’estudi Gender in Twitter del 2013, d’investigadors de les Universitats Carnegie Mellon, Stanford i l’Institut de Tecnologia de Georgia, posa de manifest les diferències d’ús del llenguatge que fan servir homes i dones; on ells usen més insults que elles, per exemple», apunta Martínez.

Les ciutats espanyoles més tuiteres

Els països més tuitaires del món són els Estats Units, el Japó i el Regne Unit. Espanya se situa en la sisena posició d’aquesta llista, amb 6,01 milions d’usuaris de Twitter, segons dades de Statista. Dins l’Estat espanyol, Madrid, Barcelona i Sevilla són les ciutats on hi ha més perfils actius d’aquesta xarxa, segons el V Informe de l’ús de les xarxes socials a Espanya del 2019. Tanmateix, les que tenen més penetració són Granada (27,89%), Sevilla (21,76%) i València (22,57%). Les ciutats que tenen menys adeptes a Twitter són Terrassa (0,05%), San Cristóbal de la Laguna (2,11%) i Torrejón de Ardoz (2,67%).

Silvia_Martinez_MartinezSílvia Martínez Martínez
Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació i directora del Màster de Social Media: Gestió i Estratègia de la UOC.