“Elogio del futuro” d’Eudald Carbonell al Museu de la Tècnica de l’Empordà

Eudald-Carbonell-David-Palacin

El proper dijous 27 de desembre, a les 20h, al Museu de la Tècnica de l’Empordà es farà la presentació del llibre “Elogio del futuro” d’Eudald Carbonell (editat per Arpa Editores).

Presentat per l’arqueòloga empordanesa Anna Maria Puig Griessenberger i l’autor. Un apassionat i esperançador manifest a favor d’un futur sostenible, escrit per un dels nostres grans antropòlegs.

CARTELL-ELOGIO-DEL-FUTURO--A-FIGUERES“Elogio del futuro” és un breu assaig amb actitud de manifest. Eudald Carbonell, una de les nostres majors autoritats en l’àmbit de l’arqueologia i de la paleontologia, proposa un canvi ambiciós en la nostra manera de pensar la història i l’evolució de l’ésser humà: deixar a un costat les explicacions del present basades en el passat i desenvolupar una construcció ‘conscient’ del futur mitjançant un relat que impulsi l’acció humana cap al punt òptim de la nostra evolució.

Les condicions de possibilitat d’aquesta evolució són d’una banda la nostra supervivència com a espècie i, d’altra banda, la nostra capacitat per a decidir, des del present i entre tots, què volem ser com a espècie. Per a aconseguir totes dues coses és imprescindible ensenyorir-nos de la història, és a dir, vèncer a l’atzar i al determinisme ambiental gràcies a l’ús social del coneixement científic i de la tecnologia.

Eudald Carbonell Roura (Ribes de Freser, 1953) és un dels arqueòlegs i paleontòlegs més prestigiosos. És director general de la Fundació Atapuerca, que va rebre el premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica l’any 1997. És autor i coautor de centenars d’articles científics en revistes nacionals i internacionals i ha publicat nombrosos llibres d’assaig i divulgació sobre arqueologia, antropologia i evolució social. En l’actualitat és professor de la Universitat Rovira i Virgili i investigador del Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

Acte: Presentació del llibre “Elogio del futuro” d’Eudald Carbonell
Dia: Dijous 27 de desembre
Hora: 20h
Lloc: Museu de la Tècnica de l’Empordà (Carrer dels Fossos, 12 – Figueres)
Presentat per: Anna Maria Puig Griessenberger i Eudald Carbonell
Organitza: Llibres Low Cost, Museu de la Tècnica de l’Empordà, Insitut d’Estudis Empordanesos i Arpa Editors.