Els comerciants de la zona nord de la Jonquera culpabilitzen a l’empresa Abertis per les retencions quilomètriques a la N-II i AP-7

Retencionssortida2

L’Associació de Comerciants de la Zona Nord de La Jonquera manté que les mesures de l’empresa Abertis per evitar les cues quilomètriques del dijous van ser insuficients i poc efectives. Les cues a la N-II i AP-7 van arribar als 12 quilòmetres des de les dues del migdia fins a pràcticament les onze de la nit. El punt àlgid de les cues va ser al voltant de les set de la tarda quan tot estava col·lapsat i els vehicles no es movien

Els comerciants culpabilitzen a l’empresa Abertis de les retencions quilomètriques viscudes a la Jonquera aquest dijous. Consideren que les mesures que van prendre “no van ser les adequades, obligant a tots els vehicles a entrar i sortir per la sortida 2 de l’AP-7 direcció a França o a Barcelona, de forma que la sortida 1 la van tancar amb cons per evitar que els vehicles que venien de França poguessin entrar a La Jonquera des d’aquella. No obstant, la mesura estava mal feta i totalment descontrolada ja que els vehicles s’introduïen pel mig dels cons provocant col·lapses, tot intentant entrar a la sortida 1 de l’AP-7″, han explicat. L’associació creu que amb aquestes mesures Abertis està “especulant amb un comportament usurer i vetllant únicament pels seus interessos sense tenir en compte els seus clients, usuaris de les autopistes, ni el bon servei”. A més, considera que “l’empresa obligava a sortir i entrar per la sortida 2 de l’AP-7 amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de benefici, atès que el peatge a la sortida 1 és de 0,45€ i a la sortida 2 de 0,85€” i afegeix: “Abertis s’està aprofitant del potencial de La Jonquera per enriquir-se sense contemplar que amb aquestes mesures perjudica al municipi i als seus comerciants”.

Segons l’entitat, “un dels problemes de les retencions a la N-II i l’AP-7 des de La Jonquera d’aquest estiu van començar quan abans de la temporada d’estiu, el Servei Català de Trànsit va decidir modificar les senyalitzacions fixes a la carretera N-II des del peatge 2 fins a la cruïlla d’accés al Cementeri, de forma que en sentit nord es van eliminar referències a incentivar l’accés 1 cap a França, per tant a accedir al centre i al nord del municipi. Una mesura que Abertis va acceptar perquè econòmicament és avantatjós per a ells, ja que amb la sortida 2 recapten més diners. Però que els comerciants n’estan totalment en contra i exigeixen que es torni a instal·lar la senyalització que hi havia, així com s’indiqui en el panell de senyalització actual situat a la sortida 2 per entrar a La Jonquera, el nom de “Zona comercial sud”, ja que actualment els visitants que entren no saben cap a on han de dirigir-se si volen anar a aquesta zona”. L’associació proposa que quan al municipi hi hagi una gran quantitat de visitants i de vehicles, Abertis obri les barreres de la sortida 1 i 2 de l’AP-7 en les dues direccions, fins que baixi l’aglomeració de cotxes, camions o altres mitjans de transport. “D’aquesta manera, s’aconseguiria que la circulació fos més fluïda, ja que els peatges, entre altres causes, també són culpables de retenir els vehicles durant el moment de pagament, a causa de l’automatització d’aquests i la falta de recursos humans per ajudar a l’acció de pagament al turista, que moltes vegades és estranger i paga en efectiu. Una acció que sol ser més lenta que fer-ho amb targeta, perquè comporta buscar la moneda per tenir el preu just i tirar-la a la cistella. Tot és un procés lent que reté els vehicles un cert temps als peatges i poc a poc es van creant cues. En aquest sentit, els comerciants consideren una casualitat que Abertis elimini llocs de treball quan La Jonquera no en para de crear, la qual cosa es mostra que Abertis s’aprofita en tot moment del potencial del municipi enriquint-se gràcies a aquest”, han dit.

A més, l’entitat considera que els peatges de la sortida 1 i 2 de l’AP-7 estan obsolets. Al seu entendre, “tres cabines de peatge d’entrada i tres de sortida de la sortida 1 de l’AP-7 no són suficients pel nombre de vehicles que entren i surten de La Jonquera. Per una altra banda, a la sortida 2 el problema principal no és la quantitat de cabines de peatge (5 per sortida i 5 per entrada) sinó els carrils d’entrada i de sortida al peatge direcció a França o a Barcelona, que només n’hi ha un per cada banda, construïts antigament amb l’objectiu de que els camions es poguessin apartar a les voreres de forma que quan hi havia una alta afluència de cotxes, aquests els deixaven passar. No obstant, aquesta fórmula ara ja no funciona perquè la quantitat de vehicles és molt més alta”.

L’associació de comerciants exigeix que “d’una vegada per totes hi hagin canvis en els accessos al municipi i que es busquin solucions dràstiques i efectives per tal que la circulació a tot el municipi sigui l’adequada” i afegeix: “l’empresa Abertis ha de deixar de vetllar únicament pels seus interessos i conjuntament amb l’administració i amb els empresaris unir esforços per trobar una solució a tot aquest problema”.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista