Els Vailets arrasen a Valls

vailets

· Els castellonins es desplacen fins a l’Alt Camp per actuar a la diada de la Joves de Valls.
Dissabte de viatge pels Vailets de l’Empordà. La colla castellonina va agafar l’autobús el passat dissabte 06 de març per fer el viatge més llarg de la seva història. Valls era el destí i allà els esperava una colla de primera divisió, la Colla Joves Xiquets de Valls, que organitzava l’actuació memorial d’un dels seus presidents més destacats, en Ramon Barrufet. Amb ells, completaven el cartell de la jornada els Nens del Vendrell i els Minyons de l’Arboç.

Diferent del que ens tenen acostumats, arrancava la diada amb la ronda de castells directament. Era l’hora de materialitzar allò assajat. Amb tot, la colla blau cel sorprenia al públic recuperant el 4d7, que tot i que una mica obert, descarregava amb una seguretat que evidenciava les llargues hores d’assaig.

Quan encara no s’havia ni celebrat, arribava la segona tanda, on els Vailets volien recuperar el 3d7, 15 dies després de descarregar-lo a la diada de Sant Jordi. I ni dubtes ni titubejos. Els Vailets descarregaven aquesta construcció amb la fermesa i confiança que una plaça com aquesta exigeix als castellers.

Sense perdre pistonada, complien les rondes amb un últim castell, el 3d6 amb agulla, que lluny de adoptar una actitud confiada, la colla descarregava donant l’oportunitat als joves valors de la colla que ja reclamen el seu lloc al tronc.

Per acabar, la ronda de pilars, els vailets recuperaven la seva construcció magna, el pilar de 5. Aquell muntava en l’aire tal i com havien assajat, però l’esforç de les rondes de castells així com el llarg desplaçament passaren factura als blau cel, quedant com a pilar carregat sense haver de lamentar cap lesió en els castellers.

Pel que fa a les altres colles, els amfitrions, la Colla Joves Xiquets de Valls, sortia de la seva plaça amb una impressionant diada a les esquenes. Al seu marcador un 3d8, un 4d8, una torre de 7 i un vano de 5. També gran actuació pels nens del Vendrell, que descarregaren el 3d8, el 4d8, la torre de 7 i el pilar de 5.

Acusant les baixes però amb una valentia pròpia dels grans castellers, els Minyons de l’Arboç tornaven a casa descarregant un 4d6 amb agulla, un 3d6, un 3d6 amb agulla, un 4d6 i un pilar de 4.