En reconeixement de la defensa dels Aiguamolls de l’Empordà

· S’ha creat una exposició que commemora els 40 anys de la campanya per protegir aquest espai natural
Òmnium Alt Empordà i APNAE, (Amics del Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà), han confeccionat una exposició en el marc del projecte “Lluites compartides” d’Òmnium Cultural. Explica la cronologia i les principals fites de la mobilització ciutadana per salvar els aiguamolls de l’Empordà, que va culminar amb la creació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Enguany fa 40 anys de les primeres accions de protesta, en un moment en què pràcticament totes les zones de maresmes que quedaven a l’Empordà estaven en perill per diverses raons, sobretot,urbanitzadores. Un article de Jordi Sargatal publicat a la revista Presència el 17 de juliol va marcar l’inici de la campanya de defensa que va culminar l’octubre del 1983 amb l’aprovació de la Llei del Parc Natural al Parlament de Catalunya.

L’exposició “Campanya en defensa dels Aiguamolls de l’Empordà” s’inaugurarà el proper dimecres 21 de juny a 2/4 de 7 de la tarda a la Placeta Baixa de la Rambla de Figueres. Per a l’acte es comptarà amb la presència de Lluís Casadellà, president d’Òmnium Alt Empordà; Jordi Sargatal, president de l’APNAE; Ferran Roquer, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; i Marta Felip, alcaldessa de Figueres.

Es podrà visitar fins al 30 de juny a la Placeta Baixa i durant l’estiu recorrerà diversos municipis de la comarca.

El projecte Lluites Compartides d’Òmnium Cultural vol ser un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a forjar el nostre país. Des de lluites veïnals i lluites obreres fins a la defensa de la llengua i del medi ambient; totes elles han contribuït de forma molt important a la cohesió del país, dins la diversitat, ja que han unit persones de diferents procedències en una causa compartida. Són la plasmació de la visió de “Catalunya, un sol poble” que tants catalans, com Paco Candel, han defensat.
Sota aquesta campanya s’han fet unes 30 d’exposicions arreu del Catalunya del que podeu trobar informació a https://lluitescompartides.cat/.

Inauguració de l’exposició de Lluites compartides
“Campanya en defensa dels Aiguamolls de l’Empordà”

Dimecres 21 de juny de 2017
A 2/4 de 7 de la tarda
Placeta Baixa de la Rambla de Figueres

Hi intervindran:
Lluís Casadellà, president d’Òmnium Alt Empordà
Jordi Sargatal, president de l’APNAE
Ferran Roquer, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Marta Felip, alcaldessa de Figueres

L’exposició es podrà visitar fins el 30 de juny a la Placeta Baixa de la Rambla de Figueres.