Ens ha deixat Mn. Jesús Franco, fulla de Plata de Figuera

mossen-franco-2

MN. JESÚS FRANCO I ESCRIBANO
(Logroño, 28/12/1928 – Banyoles, 26/11/2017)
Aquest passat diumenge, Festa de Crist-Rei, final de l’Any Litúrgic, a les 5 de la tarda ens ha deixat Mn. Jesús Franco, a Banyoles, on residia des del mes d’octubre de 2012, a la residència de les Germanets dels Ancians Desemparats. Al cel sigui!

La seva tasca al Bon Pastor, per 46 anys, ha estat ingent: construcció de pisos, guarderia, sales de lectura, Teatre, i, finalment la rectoria i l’església parroquial, que va poder ser consagrada el 7 de desembre de 1997, ara farà vint anys. Però més enllà de la immensa tasca material, el que la gent valora de Mn. Jesús és la seva dedicació constant, planera i humil als habitants de la seva parròquia i de tota la ciutat.

La ciutat de Figueres, l’any 2009, li va concedir la Fulla de Figuera de Plata al Mèrit “en reconeixement a la seva trajectòria cívica i social a la ciutat de Figueres” (9/12/2009).

Aquest, dimarts, les seves despulles seran en una sala del Tanatori Vicens, i dimecres, a les 11 del matí, a l’església parroquial de Sant Pere de Figueres, es farà la missa de cos present, una celebració presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per tots els capellans que l’han conegut i estimat. Un bon moment per fer un comiat de ciutat a Mn. Jesús, un home tenaç, un capellà molt entregat i un amic que deixa petjada.
Mn. Josep Taberner i Vilar, rector de Pals.

************

mossen-franco

Dissabte, 5 d’abril de 2014, al Cercle Sport de Figueres, va presentar el llibre Mn. Jesús Franco i Escribano. Anècdotes i perìpècies, escrit per Mn. Joan Marquès i Suriñach.