ERC d’Avinyonet de Puigventós demana un ple extraordinari sobre el desmantellament de la biblioteca

coworking1

A Avinyonet  s’ha iniciat una campanya de recollida de signatures per tal que es reobri la biblioteca. En declaracions en exclusica al digital Figueres.com, publicades el 12 de febrer, l’alcalde del municipi, Josep Maria Bartolomé, va explicar que la biblioteca estava totalment es desús per part dels veïns i per això es va proposar al ple municipal el projecte de reconvertir l’espai en un coworking, tal com avançava aquest digital. Pel que fa els llibres, l’alcalde va explicar que després de consultar amb llibreters, va arribar a la conclusió que els exemplars “no tenien cap valor econòmic” i per aquest motiu es van reciclar  i els diners els van donar a l’actual escola.

El grup municipal d’ERC de l’ajuntament d’Avinyonet de Puigventós ha impulsat la convocatòria d’un ple extraordinari amb l’objectiu de demanar explicacions a l’alcalde, Josep Maria Bartolomé i a l’equip de govern sobre “el desmantellament de la biblioteca municipal Josep Poch i el destí dels mes de 2.000 llibres que hi havia dipositats a l’equipament”. Aquesta acció arriba pocs dies després que es confirmés l’ abocament del fons de la biblioteca i que hagi estat “reciclat”, segons paraules de l’alcalde del municipi, Josep Maria Bartolomé, i que ja va avançar en exclusiva el digital Figueres.com. El portaveu del grup municipal d’ERC a Avinyonet, Lluís Ezquerra, explica: “En cap cas ens podíem imaginar que es prengués aquesta decisió i, a més a més, amb l’agreujant que ha suposat la pèrdua dels llibres”. Ezquerra desmenteix rotundament les paraules de Bartolomé segons les quals hi havia un acord de ple per desmantellar l’equipament. “És totalment fals. Al plenari es va aprovar la ubicació d’un projecte de coworking a la planta superior de l’equipament, compartint l’ espai amb la biblioteca”.

A Avinyonet ja s’ha iniciat una campanya de recollida de signatures per tal que es reobri la biblioteca, una acció que segons Ezquerra “demostra que la decisió de tancar l’equipament no era encertada i que s’haurien d’estudiar d’altres opcions per tal de revitalitzar l’espai”.

Entrevista a l’alcalde d’Avinyonet de Puigventós sobre la biblioteca publicada al diari digital Figueres.com el 12 de febrer

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista