ERC I MOVIMENT D'ESQUERRES IMPULSARAN LLISTES CONJUNTES A L'ALT EMPORDÀ

FirmaCoalicio-ercAhir al matí, el president comarcal d’ERC, Joan Borrell, i el coordinador comarcal de Moviment d’Esquerres, Joan Carné, van firmar un protocol de coalició per a les eleccions del 24 de maig. Les dues formacions impulsaran llistes conjuntes, de caràcter progressista, als pobles i les ciutats de l’Alt Empordà en què això sigui possible.

ERC i Moviment d’Esquerres esperen que les eleccions permetin articular majories de govern que apostin per un nou model de municipi, més proper a la gent. Superar la crisi econòmica a la comarca, la defensa dels drets socials, la reivindicació de la regeneració democràtica o la construcció del nou Estat que viu el nostre país figuren entre els objectius pels quals treballaran els seus candidats.

Les candidatures conjuntes rebran la denominació genèrica ERC-Moviment d’Esquerres per (seguit del nom del municipi)-AM. Les llistes estaran obertes a la incorporació de candidats independents, no adscrits a cap partit polític. Aquestes persones s’hi podran incorporar a títol individual, o sota una denominació que els agrupi dins la llista. S’afavorirà sempre que totes les candidatures es puguin fer amb el grau més gran d’autonomia i que responguin a les necessitats de cada població.

La presència municipal d’ERC arreu de la comarca, sumada a la seva experiència en altres coalicions, faran que ERC assumeixi la part majoritària de la coalició en tots els aspectes. El protocol firmat ahir es mantindrà vigent fins a les eleccions de 26 de maig de l’any 2019. En aquella data, es valoraran els resultats obtinguts i es decidirà si es renova.

ERC i una part del socialisme sobiranista ja havien format una coalició durant les últimes eleccions europees. L’èxit dels resultats va demostrar que cal configurar un nou espai del progressisme català, que afavoreixi la confluència i l’entesa entre l’espai republicà i el socialista.