ES CREEN TRES GRUPS DE SUPORT PER A FAMÍLIES CUIDADORES DE PERSONES AMB DEPENDÈNCIA

Consell Comarcal Alt EmpordàL’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través del Programa d’Atenció i Prevenció a la Dependència, organitza entre els mesos de maig i juliol tres grups de suport per a familiars cuidadors de persones amb dependència als municipis de La Jonquera, Sant Pere Pescador i Vilafant.


Els grups de suport tenen com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones afectades de dependència i els seus familiars, mitjançant l’intercanvi d’experiències i potenciant la relació entre persones amb situacions i necessitats similars.
La tasca diària de cura d’una persona amb dependència comporta un cert nivell d’esgotament físic i emocional per la persona cuidadora que sovint incideix en la seva salut física i mental, en els seus hàbits de vida i en la seva xarxa social i relacional.

Davant d’aquesta situació de sobrecàrrega el Consell Comarcal va posar en marxa l’any 2004 el programa, amb la finalitat que les famílies trobessin ajut, suport i informació que els facilites el conviure amb les dificultats d’atendre una persona amb dependència i aprendre noves estratègies d’afrontament.

Els grups de suport consten de 12 sessions en que es treballen diferents aspectes relacionats amb l’atenció a la cura, i estan dinamitzades cadascuna d’elles per una psicòloga, una fisioterapeuta, una terapeuta ocupacional, una treballadora social i professionals de les àrees bàsiques de salut de referència.

Consell Comarcal de l’Alt Empordà