Es reestructuren els aparcaments de la ciutat per fer-los més barats, flexibles i reforçar la capitalitat de la ciutat

Propostes-ERC-Mobilitat

· A partir del gener del 2020 s’aplicarà aquesta reestructuració total dels aparcaments de la ciutat que pretén facilitar l’estacionament, rebaixar-ne el preu i alhora reforçar la capitalitat de la ciutat
· Es rebaixarà un 40% la zona blava i el cost passarà de 3,9 a 2,4 euros les dues hores d’estacionament. A més, es creen 10 minuts gratuïts amb control de matrícula
· En les zones verdes, es crearà una tarifa baixa per tots els residents a Figueres i pels treballadors de la zona afectada amb dret a estacionar 7 hores al dia. Pels no residents a la ciutat el preu s’equipara a la blava amb 10 minuts gratuïts amb identificació de matrícula
· Als nous estacionaments dissuasius, es crea un tiquet d’estacionament gratuït de 2 hores i es crea una tarifa plana a partir de la segona hora. També es revisaran les zones de càrrega i descàrrega per fer-les més funcionals

El nou govern de Figueres ha presentat un pla d’estacionaments que pretén modernitzar, abaratir i flexibilitzar l’aparcament en superfície a la ciutat. El pla contempla una reconfiguració de totes les tipologies d’estacionaments: zona blava, zona verda, aparcaments dissuasoris i zones de càrrega i descàrrega.

Aquest pla ha estat elaborat per FISERSA i entrarà en vigor el gener del 2020 al no poder fer-se efectiu immediatament perquè s’han de modificar les taxes i tarifes amb l’inici d’any.

Un dels principals objectius és l’abaratiment de l’estacionament a Figueres que avui dia és dels més cars de la demarcació. Es redueix un 40% el preu de la zona blava en la segona hora, que passa de 3,9 euros les dues hores a 2,4 euros i els cost passa a ser lineal.

Pel que fa a la zona verda, l’objectiu és que continuï essent utilitzat pels veïns però davant la infrautilització en segons quines zones i franges horàries, es crea una tarifa baixa pels altres veïns de la ciutat així com dels treballadors de la zona per poder aparcar durant set hores al dia. Paral·lelament, pels visitants, es redueix el preu d’estacionament igualant-lo a la zona blava amb 10 minuts gratuïts amb control de matrícula.
Pel que fa als nous aparcaments dissuasoris, es crea un tiquet gratuït de dues hores i es genera una nova tarifa plana per la resta del dia.

Les zones de càrrega i descàrrega també es reformaran a través de la unificació de l’horari i el calendari així com la implantació d’un sistema de control horari amb identificació de matrícula.

Segons l’alcaldessa de Figueres Agnès Lladó “aquest pla ha de permetre fer més àgil i funcional l’aparcament a la ciutat. I que beneficiï a tothom, als figuerencs i als visitants. Això és molt important en una ciutat què és capital comercial i cultural com Figueres”

Pel vicealcalde Pere Casellas “A Figueres l’aparcament no funcionava i a més era dels més cars de les comarques gironines. Aquest pla és un pas més per posar ordre en un dels principals problemes de la ciutat”