Esquerra Republicana impulsa espais de debat per dibuixar la Figueres del futur

Logo-Esquerra-Republicana-Catalunya

-Les sessions s’han dividit en vuit àmbits i se celebraran el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre
-Els dinamitzadors de les trobades seran Jesús Quiroga, Pere Gifre, Anna Albó, Eva Gayolà, Gregori Peral i David Arias

Esquerra Republicana de Figueres organitzarà el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre vuit taules de debat per analitzar la situació de la ciutat, treballar en una diagnosi i plantejar accions que cal dur a terme per revitalitzar la ciutat. Les jornades obertes a tots els figuerencs i figuerenques estaran dinamitzades per professionals de diversos àmbits com Pere Gifre, Gregori Peral, Anna Albó, Eva Gayolà i David Arias.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres i alcaldable el 2019, Agnès Lladó, explica que l’objectiu passa per “amb el suport de professionals de cada àmbit i amb la participació dels ciutadans que vulguin donar la seva visió de la realitat de Figueres volem, entre tots, fer una fotografia de la situació actual de la ciutat. I, encara més important, posar les bases per dur a terme la transformació que necessita la ciutat”.

Les sessions estan obertes a tots els figuerencs i figuerenques i des d’Esquerra ja s’ha iniciat també una roda de contactes amb professionals de tots els àmbits per tal que en les taules de debat hi puguin aportar la seva experiència a cada jornada.
“Cal l’experiència, el talent i la implicació de tots els figuerencs i figuerenques que s’estimen la ciutat per donar l’impuls que la ciutat reclama a crits. No serà fàcil però a partir d’una diagnosi acurada serem capaços de posar en marxa un pla de ciutat per revitalitzar-la”, afirma Lladó.

Calendari de les sessions
Les sectorials s’iniciaran el dissabte 20 d’octubre amb les jornades sobre Urbanisme (10.00 hores) i Convivència i Seguretat (12.00 hores) que es duran a terme a la seu figuerenca del Col·legi d’Arquitectes de Figueres. Les sessions estaran dinamitzades per les arquitectes Anna Albó i Eva Gayolà.

Una setmana després, el 27 d’octubre, des de l’Oficina Jove es faran les sessions d’Esports (10.00 hores) i Joventut (12.00 hores) dirigides pel l’exjugador de la UEF i professor de l’escola Anicet de Pagès, David Arias.

Per la tarda del dia 27, des de la seu actual del Casino Menestral, amb Cultura (16.00 hores) i Educació que, en aquest cas, dinamitzarà el director de l’IES Alexandre Deulofeu, Pere Gifre.

Les sessions finalitzaran el dissabte 3 de novembre amb les taules sobre Comerç (10.00 hores) i Benestar i Treball (12:00 hores). Estaran coordinades per Jesús Quiroga, subdirector general del SOC i Gregori Peral, director de l’Oficina de Correus de Figueres i expresident d’El Dofí.