Estudiants exposen un diàleg artístic amb ‘La Terra’ d’Ángeles Santos al Museu de l’Empordà

empordones

El Museu de l’Empordà exposa a la tercera planta una mostra col·lectiva amb les obres que han realitzat 200 estudiants de secundària de la comarca inspirades en una de les pintures més insignes que acull la pinacoteca empordanesa; el quadre ‘La Terra d’Ángeles Santos, pintat el 1929, i que aquest any celebra el seu 90è aniversari.

Les obres dels estudiants són el resultat d’un del taller que s’ha fet previament a les aules dels seus respectius instituts i que ha estat coordinat pel Grup de Treball Trenant, en el qual participen alumnes dels centres La Salle, Narcís Monturiol i Alexandre Deulofeu, de Figueres, així com dels instituts de La Jonquera i Castelló d’Empúries.

L’exposició és un diàleg entre l’obra de Santos i les noves peces; inclou un conjunt d’impressions de gran format, així com imatges i text; i destaca, en el procés creatiu, la utilització de l’app del museu Second Canvas.

Aquesta activitat ha estat coorganitzada entre el Museu de l’Empordà, el cicle expositiu Empordoneses, el Grup de Treball Trenant,i compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà que facilita el transport al estudiants que no són de Figueres.